Bi Shutong zapewnia rozwój europejskiej działalności QiHe Biotechnology. Firma specjalizuje się w produkcji kłód rdzeniowych z grzybów shiitake, boczniaków królewskich, boczniaków i innych gatunków grzybów egzotycznych.
Niedawno otworzyła własny oddział w Polsce, w którym znajduje się pieczarkarnia.
Bi Shutong przedstawia aktualizację na temat rozpoczęcia sezonu jesiennego: „Nasze oczekiwania na przyszły sezon w zakresie sprzedaży świeżych grzybów i substratów są doskonałe. W ciągu ostatnich kilku tygodni zaobserwowaliśmy silny wzrost, a jesteśmy dopiero na początku sezon jesienny.”
Biotechnologiczna pieczarkarnia QiHe w Polsce
„Sezon sprzedaży pieczarek rozpoczyna się we wrześniu. Dzięki sprzedaży z naszego gospodarstwa w Polsce tygodniowo sprzedajemy około 4-5 ton świeżych pieczarek. Wolumen tej sprzedaży wzrósł dwukrotnie w porównaniu ze sprzedażą w miesiącach letnich. Jeśli chodzi o substraty, dostarczamy substraty do Europejscy producenci pieczarek w Polsce, na Węgrzech, w Rumunii i na Litwie. Tej jesieni wyślemy około czterech do sześciu kontenerów. Używamy tych produktów w naszej pieczarkarni w Polsce, ale co najmniej dwa kontenery są sprzedawane na rynku europejskim. Popyt wciąż rośnie zdecydowanie” – kontynuuje Shutong.
Produkcja shiitake w Polsce
Grzyby shiitake są stosunkowo łatwe w uprawie, ale często wymagają ograniczonej przestrzeni i kontrolowanej atmosfery. Hodowcy usuwają substrat z pojemnika, spryskują go wodą i monitorują rozwój grzyba shiitake po 3 do 5 dniach. Po 7 dniach można przystąpić do zbioru. Ogólnie rzecz biorąc, shiitake daje dwa pąki na łodygę, każdy o wadze 700 do 800 gramów. Boczniaki Pannot rosną za jednym razem i produkują od 400 do 500 gramów grzybów w ciągu 20 dni.
Wydajność grzybów shiitake uprawianych przez sadzonki jest o około 30% wyższa niż w przypadku kultury pakowanej. Czas sadzenia jest około 2 razy krótszy (7 do 10 dni). Ponadto produkowane grzyby shiitake mają lepszy smak i wyższą wartość odżywczą, gdy są uprawiane z zarodników grzybów.
W Chinach zakłady firmy obejmują zautomatyzowane linie do produkcji i pakowania shiitake. Firma produkuje od 150 do 200 milionów sztuk shiitake rocznie. Po wyprodukowaniu kłody są zamrażane i czekają na montaż w miejscu uprawy shiitake.
Firma stale rozwija swoją obecność na arenie międzynarodowej i moce produkcyjne. Oprócz zakładów produkcyjnych w Chinach i Europie, w 2005 roku Qihe Biotechnology otworzyła fabryki w Korei Południowej. W 2014 roku firma otworzyła fabrykę w Stanach Zjednoczonych, a ostatecznie w 2015 roku otworzyła zakłady w Japonii. „Obecnie mamy cztery farmy w Stanach Zjednoczonych, trzy w Japonii oraz oddziały w Korei Południowej i Polsce” – wyjaśnia Shotong. Na wszystkich tych rynkach sprzedajemy świeże grzyby. Dodatkowo dostarczamy na rynek również podłoża. W dalszym ciągu dostarczamy światu świeże grzyby i substrat. »
Biotechnologiczna pieczarkarnia QiHe w Polsce
Rynki produktów wegetariańskich i wegańskich stale rosną, wraz ze wzrostem popytu wśród pokolenia milenialsów i pokolenia Z. „Boczniaki są świetną alternatywą dla mięsa, a ponadto są wygodne i łatwe do ugotowania lub dodania do przepisów. Dzięki naszym lokalnym zakładom produkcyjnym i dystrybucyjnym w Europie i na innych rynkach jesteśmy elastyczni i szybko dostarczamy produkty na rynek. Jesteśmy przekonani, że w nadchodzących latach popyt w Europie będzie wzrastał. Jesteśmy gotowi temu sprostać” – podsumowuje Shutong.
po więcej informacji :
B. Xutong
Shandong Qihe Biotechnology Co., Ltd
komórka. : +8618766988961
[email protected]
www.qiheshengwu.com
Polska firma:
Centrum Grzybów Egzotycznych Sp. z oo
Leszczyńska 10, 67 -210 Krzykotów, Polska
Data publikacji:
„Miłośnik muzyki. Miłośnik mediów społecznościowych. Specjalista sieciowy. Analityk. Organizator. Pionier w podróżach.”
More Stories
Ta polska firma produkuje w 100% biodegradowalne talerze i sztućce z wykorzystaniem pszenicy
Toupret kupuje konkurenta w Polsce
Drobiarski gigant LDC jest w trakcie przejęcia fabryki Konspolu w Polsce