Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Dlaczego szef kuchni Philip Echest nigdy nie otworzy swojego balkonu 19 maja?

Dlaczego szef kuchni Philip Echest nigdy nie otworzy swojego balkonu 19 maja?

Właściciel nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji w Bordeaux – Le Quatrième Mur – szef kuchni Philippe Echepist postanowił nie otwierać ponownie swojego balkonu dla publiczności w środę, na co pozwalał pierwszy etap demontażu. Wyjaśnił się w jordańskich dinarach w tę niedzielę 16 maja.

„Jeśli ludzie będą chcieli usiąść, mój balkon się otworzy, ale bez obsługi. Lepiej Poczekaj do 9 czerwca Wyjaśnił gazecie „Journal du Dimanche”, że żałuje nieścisłości między zapowiedziami telewizji rządu a wydaniem oficjalnego dekretu.

„Zawsze jest nieoczekiwany akapit”.

„Zawsze jest dodatkowy akapit, nie określony”, wyjaśnia osoba, która powiedziała, że ​​jest „bardzo ostrożna”. Najwyższy juror Szefa Kuchni dodał: „Czy możesz sobie wyobrazić ponowne otwarcie dużej maszyny, zwrócenie karty, oddanie całego personelu, ale w końcu musisz wszystko anulować i wyrzucić towar, ponieważ pada?” Nie ma mowy”.

A jeśli „50% skala nałożona na trybunach nic dla niego nie znaczy”, to potwierdza, że ​​odległość między poszczególnymi stołami wynosi 1,50 metra, to jest wyraźniejsza. chociaż, Philip ecchibist Z zadowoleniem przyjmuje ponowne otwarcie barów i restauracji i uważa, że ​​„otworzylibyśmy ich drzwi wcześniej, gdybyśmy od początku podjęli bardziej restrykcyjne środki”.

Zapytany o wydanie pozwolenia zdrowotnego odpowiedział, że nie będzie zszokowany: „Słyszałem o zamachach na naszą wolność. […] Wszyscy mamy laptopa, który wie, gdzie jesteśmy i co robimy, więc… ”Ale dla niego rozwiązaniem są przede wszystkim szczepienia w nadziei„ ponownego życia w społeczności ”. Tymczasem szef kuchni nadal sprzedaje produkty na wynos Zamówienia.

READ  Zdjęcia zza żelaznej kurtyny: będziesz milczeć Nowości