Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Institute des Matiers de Saint-Etienne (IMSE) Mobilność w Polsce



13 trenerów BP Gotowanie1Odnośnie Z Anną (43) z IMSE Lionel 2 Santos, nauczyciel kulinarny i Sophie Rollin, Europejski Ruch Arbitrażowy spotkał się na początku grudnia 2021 r. w podwójnej klasie gastronomicznej Liceum Myslenis (południe Krakowa).

Gotowali razem przez 2 dni we francusko-polskiej parze:

Pierwszy dzień polskich specjałów (zupa chrzanowa, słone i słodkie pirogyz…) a drugi dzień tradycyjne francuskie jedzenie: quiche lotaryński, wołowina porquinone, gradin ziemniaczany, beza cytrynowa kwaśna i ptysie.

Stażyści pracowali 2 tygodnie w firmie partnerskiej w projekcie (Mercury, Novotel, IPIS). Znaleźli inne sposoby pracy i dostępu do swojego biznesu, rozwijali swoje umiejętności zawodowe i odkrywali nowe przepisy.

Spektakl był ozdobiony różnymi wizytami kulturalnymi :

  • Wycieczka piesza prowadzi do odkrycia Krakowa: Bazyliki, Renu (Rynek), Uniwersytetu, Katedry, Zamku, Dzielnicy Żydowskiej i dawnego Cmentarza Żydowskiego…
  • Kopalnie Cell de Welixca
  • Obozy koncentracyjne Auschwitz i Birkenau
  • Krakowski Marsz Świąteczny

Te piętnaście dni w Polsce bardzo pokochała młodzież, co pozwoliło jej otworzyć się na świat i na innych, stać się bardziej autonomiczną i entuzjastyczną. To doświadczenie otworzyło nowe granice kariery i możliwości dla ruchu zawodowego po ukończeniu studiów.

Świadczyć

்டே : Tak się ucieszyłam, że jedziemy do Polski! To było wspaniałe doświadczenie, otworzyło mnie na świat. Odkryłem nową kulturę, nowe techniki gotowania, inną gastronomię. ja

தோ : To doświadczenie pozwoliło nam poznać wiele osób, doświadczenie, które otworzyło mi wiele drzwi i dało perspektywy zawodowe. Podróż była pełna odkryć: odbyliśmy wiele ciekawych wizyt i odkryliśmy inną kulturę. ja

ariański : Na poziomie zawodowym sprawiło to, że poczułem się komfortowo w moim pragnieniu podróżowania. Zrobiłem postępy w angielskim i zdałem sobie sprawę, że to skomplikowane, kiedy nie mówisz po angielsku! „

Lobold : To było wspaniałe doświadczenie: wiele mnie nauczyło. Doświadczenie w hotelu było bardzo przyjemne z dobrym środowiskiem pracy w zespole. Te piętnaście dni w kuchni dało mi ogromny impuls, który później chciałem odnieść sukces w moim programie pracy za granicą. „

#Myslenice #Imse #Twinning #Mobilność #Polska

READ  W Polsce więcej wątpliwości niż przywiązania do gangu Roberta