Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Zdaniem ekspertów, oto dokładna liczba jaj, które można bezpiecznie zjeść w ciągu tygodnia

Jajka są kluczowym składnikiem wielu słodkich i pikantnych przepisów, a także są interesującym pod względem odżywczym pokarmem spożywanym samodzielnie. Często słyszymy, że nie powinniśmy spożywać zbyt dużej ilości cholesterolu. Ale co to oznacza? Odpowiedź ekspertów.

Ma swoje miejsce w kuchniach (prawie) wszystkich francuskich domów:jajko Jest to jeden z podstawowych produktów spożywczych, który wielu z nas jada regularnie, niezależnie od tego, czy wykorzystujemy go w przepisie, jemy na śniadanie, czy nawet w sałatce.

Jajka są łatwe w przygotowaniu, a jajkami można się delektować na wiele sposobów. Możesz gotować jajka smażone, gotowane, gotowane, w omletach, jajecznicy lub jajka w koszulce według własnych upodobań lub po prostu dla urozmaicenia zabawy. Jajka są często wybierane jako źródło złego cholesterolu, dlatego zdecydowanie ważne jest, aby nie przejadać się nimi, jeśli cierpisz na tę przypadłość zdrowotną, ale nie oznacza to, że jajka powinny zniknąć z Twojego talerza. A jeśli jesteś zdrowy i nie masz problemów z cholesterolem, pracownicy służby zdrowia i dietetycy zgadzają się, że cała uwaga skupiona jest na Tobie Spożywaj go co tydzień dla swojego zdrowia. Ile dokładnie zależy od Twojego stanu zdrowia? Odpowiedzi ekspertów od żywienia.

Reszta zostanie podana po tym ogłoszeniu

Jajka: żywność korzystna dla zdrowia i utraty wagi

Jajka są bogate w białko, mają niską zawartość węglowodanów i są dobrym źródłem witamin (A, B2, B5, B8, B12, D, E, K), pierwiastków śladowych i aminokwasów niezbędnych dla naszego zdrowia. Są raczej sprzymierzeńcami diet odchudzających.

Jest niskokaloryczny, w pewnym stopniu sycący, dzięki czemu można jeść mniejsze i lepsze porcje. Prawdziwy atut, gdy jesteś na diecie lub rozpoczynasz proces przywracania równowagi w diecie w celu utraty wagi.

Reszta zostanie podana po tym ogłoszeniu

Oto, ile jajek możesz jeść tygodniowo, jeśli nie masz problemów z cholesterolem

„Możemy jeść bez problemu 5 do 6 jaj co tydzień”Dietetyk, dr Corinne Chechiborich-Ayyash, niedawno potwierdziła, że… Kolumny elektroniczne Do Zachodnia Francja.

Maksymalna ilość jaj, jaką należy zjeść dla zdrowia w tym okresie, uwzględniając nie tylko jajka, które zjadasz po prostu ugotowane na śniadanie lub posiłek, ale także te, które zjadasz nie zdając sobie z tego sprawy, kiedy można użyć jajka do przygotowania dania, na przykład quiche.

Cholesterol: Jest to maksymalna liczba jajek, które możesz zjeść tygodniowo dla swojego zdrowia

Jak wspomniano Lokalizacja Informacje dla lekarzy frequencemedicale.com Badania naukowe dowiodły, że jaja nie są tak szkodliwe dla cholesterolu, jak sugeruje ich reputacja. W szczególności cytuje czasopismo American Journal of Clinical Nutrition* Które stwierdza, że ​​spożywanie do 12 jaj tygodniowo przez sześć miesięcy nie zwiększa czynników ryzyka chorób sercowo-naczyniowych u osób ze stanem przedcukrzycowym i cukrzycą typu 2, jak wynika z innego badania opublikowanego w czasopiśmie Brytyjski dziennik medyczny** To pokazuje, że regularne, ale umiarkowane spożycie jajek – jedno jajko dziennie – może zmniejszyć ryzyko chorób serca.

Reszta zostanie podana po tym ogłoszeniu

Doktor Corinne Chechibortich-Ayyash ujawnia, że ​​u osób z niekontrolowaną hipercholesterolemią nie jest konieczne „nie przekraczać 2 do 3 jaj co tydzień”. Liczby, które należy wziąć pod uwagę przygotowując posiłki!

elodie.legall

Makijaż, pielęgnacja skóry, pielęgnacja włosów, manicure… Elodie dekonstruuje aktualne trendy kosmetyczne i znajduje najlepsze produkty oraz dobre oferty, dzięki którym możesz poprawić swoją codzienność…