Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

„W tym roku inaczej zarządzałem czasem” — mówi Renaud, który został pominięty w odcinku drugim

Jak to było podczas pierwszego zaręczyn, jego podróż zakończyła się zbyt wcześnie. Renault kandydat wyeliminowany w pierwszym tygodniu pierwszego sezonu szef kuchni W 2010 roku konkurencja ponownie opuściła Kuchnie. 31-letni szef kuchni był wolontariuszem: zasugerował swoje nazwisko, aby Glenville Kiedy jego dowódca brygady szukał kandydata do wysłania do drugiej tury. Prawdopodobnie nie powinien był tego robić, odkąd przegrał swoją ostatnią szansę z Arnaudem i Ellisem. Przywróć wątek rywalizacji o 20 minut.

Zostałeś wyeliminowany w pierwszym odcinku w 2010 roku, a w drugim w 2022 roku. Po tej ocenie, co byś sobie powiedział?

Zresztą zawsze czerpię z tego coś pozytywnego, taki obraz chcę przekazać, czy w szef kuchni sezon 1 gdzie szef kuchni Sezon trzynasty. Prosty i naturalny obrazek byłem sobą podczas tych wpisów. W życiu nigdy się nie poddaję i często to powtarzam. W końcu był to rodzaj wskazówek.

Po tym, jak twoja brygada zajęła trzecie miejsce w pierwszym wydarzeniu, prześlij swoje imię Glennowi Vielowi, aby wziąć udział w następnym wydarzeniu. Czy tego żałujesz?

To prawda, że ​​tak to widzimy. W rzeczywistości robię rzeczy naturalnie, nawet w mojej karierze i zawodach. Nie byłam zadowolona ze swojej pracy na imprezie kukurydzianej, w naszych pomysłach było wiele niespójności i nie było to łatwe. Zobaczyłem wahania szefa kuchni i pomyślałem sobie „Dlaczego nie?”. Kocham rywalizację, więc idę. Nie zadałem sobie miliarda pytań. Chciałem po prostu wziąć udział w drugim wydarzeniu i pojechać na nie. Nie chciałem się przedstawiać, to była prawdziwa chęć rywalizacji i udowodnienia szefowi kuchni, że mam poziom solo.

Kiedy Glenn Vail mówi ci, że twoje odejście złamało mu serce, czy trudno to usłyszeć?

Cieszę się, że przed wyjazdem zachowałem uczciwie wszystkie komentarze szefów kuchni. Mam jeszcze wiele rzeczy do zrobienia, wiele technik i skojarzeń do pokazania, ale czuć w tym szczerość. Przeniosłeś mnie. Mam wrażenie, że właśnie w tym momencie rywalizacja nabrała innego wymiaru, jakbyśmy byli wszyscy w restauracji, że przy stole siedziało czterech kucharzy i mówiliśmy jasno.

READ  PNL odwołuje koncert w Lyonie w środę wieczorem

Czy w tak krótkim czasie udało ci się nawiązać więź zaufania z Glennem Fellem?

Nasza współpraca układała się dobrze od momentu dołączenia do jego zespołu. Szef kuchni Glenn Phil jest bardzo wszechstronny, daje świetne rady… ale to było uniwersalne: doradzał mi w moim życiu jako szefa kuchni, na mój sposób kreatywności, aby widzieć rzeczy. To było globalne doświadczenie i myślę, że nawiązaliśmy bardzo dobre kontakty. W końcu zaprosił mnie na staż do swojego domu na południu, więc pozostajemy w kontakcie.

Jak opisałbyś swój udział w tym sezonie?

Naprawdę nie mogę znaleźć słów… Powiedziałbym, że to energia, uczucie i pozytywność. Naprawdę świetnie się bawiłem, zabrałeś mi nogi. Było to kompendium emocji i przeżyć. Konkurujemy z kandydatami z bardzo różnych światów i nawiązaliśmy przyjaźnie. Jesteśmy prawie całkowicie odcięci od świata i tylko z profesjonalistami. Był to dla mnie również sposób na rzucenie sobie wyzwania.

Uczestniczyłem w pierwszym sezonie. Jaka jest według Ciebie główna zmiana?

Stała się bardzo dużą produkcją. Stara się, abyśmy byli jak najbardziej komfortowi, nawet podczas egzaminów. Zawsze upewniałem się, że wszystko poszło dobrze na miejscu lub w studio. Widzimy poprawę w wyścigu. Wszystko jest w porządku, wszystko jest ograniczone. To świetna łódź, a przede wszystkim widzę, że jest zrobiona z serca. W 2010 roku, kiedy miałem 19 lat i musiałem gotować przed kamerą, nie przywiązywałem dużej wagi do produkcji. Ale mam bardzo dobre wspomnienia z grupy! A na dodatek w tym roku miałem inne zarządzanie czasem. Co dwie sekundy spoglądałem na chronometr i pytałem dziennikarzy, czy mogą mi powiedzieć, ile czasu zostało.

Co najbardziej zapamiętasz z przygody?

Zadałem pytania dotyczące sezonu 13. Zapytano mnie, czy mam jakieś zaplecze, żeby wziąć udział w zawodach. Ani trochę ! O świcie moich 30. urodzin chciałem ponownie rzucić sobie wyzwanie i to zadziałało. Jak wszyscy inni, zakwalifikowałem się, miałem kulę w żołądku, przeszedłem wstępne selekcje przed najlepszym francuskim pracownikiem i krytykiem kulinarnym. Już przed startem w Pomarańczowej Brygadzie było bardzo intensywnie! Nie było mi łatwo wejść do zawodów, ponieważ brałem udział w pierwszym sezonie.

READ  Wajden: Za kulisami wielkiego starcia z tancerzem DALS? Gwałtowny wyciek dźwięku

Jakie są Twoje projekty?

Nie byłem jeszcze w stanie trenować z Glennem Vielem, ponieważ w tej chwili jestem bardzo zajęty. Powróciłem do swoich obowiązków w Petrossian i przygotowuję również rezydencję od 9 do 12 marca we współpracy z Petrossian House, gdzie będę podkreślał moją kuchnię dedykowaną Indiom. Celem jest demokratyzacja tej potencjalnie dzielącej kuchni. Lubię nadawać temu wszystkiemu lekkość, używając indyjskich kodów kuchennych i francuskiej techniki kuchennej.