opublikowany
Od 1 marca należy ustalić pochodzenie wszystkich rodzajów mięsa w zakładach gastronomicznych. Tak było już w przypadku wołowiny i tak będzie w przypadku kurczaka, który jest regularnie importowany.
W restauracjach, stołówkach i fast foodach: Od 1 marca kraj pochodzenia wieprzowiny, drobiu i jagnięciny musi być pokazane. Dla mnie Paris, Laurent Frecht, restaurator, przygotowuje się, ale jest sceptyczny. „Powinno to pozostać w gestii każdego szefa kuchni”., on myśli. W przypadku niektórych mięs, np. jagnięciny, trudno jest zaopatrzyć się w dostawy od francuskich producentów.
W 2020 roku we Francji ponad 40% mięsa z kurczaka byłem Importowane z Polski lub Ameryki Łacińskiej. Dla Eliora, specjalisty ds. cateringu w firmie, śledzenie było naprawdę priorytetem. „To dla nas nic nie zmieni, to kontynuacja tego, co już robimy”Szef kuchni Pascal Teruel mówi: Nowy dekret dotyczy wszystkich usług gastronomicznych, z wyjątkiem tych, które są wykonywane w domu: stołówki szkolne, szpitale i restauracje muszą przestrzegać.
„Muzyczny ninja. Analityk. Typowy miłośnik kawy. Ewangelista podróży. Dumny odkrywca.”
More Stories
Amnesty International rzuca wyzwanie bluesowi Kataru
Silne osobowości Dylana Teunsa (Bahrain Victorious), zwycięzcy Flèche Wallonne
Nadal masz nadzieję, że Di Maria się rozciągnie?