Szukasz dobrego jedzenia w Polsce? Twój adres nazywa się Pod Baranem: Indeks Jana Barana i jego syna Patryka. Najpierw szef kuchni kilku krakowskich restauracji, w 1997 roku stworzył u podnóża Zamku Królewskiego (Waławie) lokal, który wita znamienite osoby odwiedzające miasto.
Typowy nóżka cielęca w galarecie („kalaretk”), „wspaniały śledź marynowany w słodkiej cebuli z fałszywym wrażeniem śledzia Bismarcka”, W krakowskim stylu„, czyli pyszny „Jurek” z domową kiełbasą to typowa, smaczna i stylowa przystawka.
Gołąbki z kaszy gryczanej z kremem grzybowym, wersja wegetariańska i bezglutenowa oraz mniej tradycyjne „gulapki” dla dobrze smakującego pieczywa, tournedos wołowe podawane z sosem demi-glace. , podawany z panierowanym kotletem schabowym, picos (narodową kapustą kiszoną!), kotletami jagnięcymi i krokietami barszczowymi.
Pijemy likier goryczkowy, wódkę Chopin z ziemniakami czy nawet polskie wina ze Śląska, Pomorza i Wielkopolski. Ciasto z likierem jajecznym i domowy trawienie z rzadkimi ziołami, oczywiście bez nazwy, ale jak ktoś powiedział, znam Polkę, która piła to na śniadanie. Na-zdrowie Wszystko ! Dom serca…
Pat Baranem
Święta Gertrudy 21
31-048 Kraków (Polska)
Taki. : 12 429 40 22
Cotygodniowe zakończenie. : NIE.
Karta: 55 €.
Strona: podbaranem.com
„Guru mediów społecznościowych. Bardzo upada. Wolny fanatyk kawy. Entuzjasta telewizji. Gracz. Miłośnik internetu. Nieskrępowany wichrzyciel.”
More Stories
Polska zaostrza warunki życia ukraińskich uchodźców
Polska płaci za fabrykę Intela 1,8 miliarda dolarów
Dochodzenie. Kiedy Pałac Elizejski kupuje flagi francuskie wyprodukowane w Polsce