Grupa fast food QSRP otworzyła w środę w Liege swoją pierwszą nową restaurację konceptu, Chick & Cheez. Oczekuje się, że do końca roku zostaną otwarte cztery kolejne bary szybkiej obsługi specjalizujące się w smażonym kurczaku. Grupa, w skład której wchodzą Kwik i Burger King, planuje długoterminowo 38 oddziałów.
Chick & Cheez skupia się na chrupiących produktach z kurczaka, które łączy się z „oryginalnymi sosami”, często na bazie sera. W ten sposób sieć łowi ryby w tym samym segmencie, co amerykańska sieć fast foodów KFC.
QSRP, skrót od Quick Service Restaurant Platform, chce szybko rozwijać sieć, głównie poprzez lokalne franczyzy i partnerstwa. Mieszkając w centrum Liege, Horno i Mons powinni pójść w ich ślady jesienią, powiedziała w komunikacie prasowym. Charleroi i Bruksela zostaną dodane do końca roku. W przyszłym roku Antwerpia będzie gościć pierwszą restaurację w północnej części kraju.
50 miejsc pracy do końca 2021 r.
Do końca 2024 roku franczyzobiorca chce otworzyć 38 restauracji w całym kraju. Chcą też otworzyć wiele restauracji w jednym miejscu. Na przykład w Bergen Chick & Cheez będzie znajdować się w tym samym miejscu, co O’Tacos, koncepcja taco QSRP. Ostatecznie Chick & Cheez powinien mieć restauracje w całym Beneluksu. Każda restauracja stworzy około dziesięciu miejsc pracy. Do końca roku będzie już około 50 miejsc pracy.
Fundusz Inwestycyjny Khurais uruchomił w ubiegłym roku Qatar Research Program. Grupa posiada blisko tysiąc restauracji i około 6000 pracowników w Belgii, Luksemburgu, Francji, Włoszech, Polsce, Niemczech i Austrii. Kwik jest właścicielem i franczyzobiorcą American Burger King, inne sieci w swoim portfolio to O’Tacos, Nordsee i Go! Ryba.
według czas, spółka macierzysta Quicka chce również otworzyć około piętnastu nowych O’Tacos w nadchodzących latach, szczególnie we Flandrii z miastami takimi jak Aalst, Hasselt i Mechelen. Istnieje już około pięćdziesięciu oddziałów. Oczekuje się, że w nadchodzących latach Burger King będzie dodawać około 10 restauracji rocznie, oprócz obecnych 50 restauracji. Dyrektor generalny QSRP, Alessandro Prideaux, powiedział gazecie biznesowej, że Kwik będzie nadal istniał, ale w tej chwili nie będzie żadnych nowych restauracji.
„Profesjonalne rozwiązywanie problemów. Pragnący być pionierem kulinarnym. Przyjazny miłośnik piwa.”
More Stories
Najlepsze filmy związane z kasynami i zakładami bukmacherskimi
Podatki w zakładach bukmacherskich w Polsce – co warto wiedzieć?
Ta polska firma produkuje w 100% biodegradowalne talerze i sztućce z wykorzystaniem pszenicy