Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Czy ser jest korzystny czy szkodliwy dla naszego zdrowia?

Czy ser jest korzystny czy szkodliwy dla naszego zdrowia?

Saint Maur, Saint Nectaire, Camembert, Oso Irati…

Czy ser, który jest teraz tak wygodny, jest dobry czy zły dla naszego zdrowia?

Czy pomaga np. zapobiegać osteoporozie, czy można ją jeść przy nietolerancji laktozy, czy jest źródłem złego cholesterolu?

Czy ricotta, mora lub feta wpływają na odchudzanie?

Czy powinniśmy przestać jeść ser, jeśli chcemy zachować sylwetkę?

Czy należy ograniczyć spożycie Roqueforta, Parmezanu i Gorgonzoli, jeśli masz wysokie ciśnienie krwi i które sery są mniej słone?

Czy sery z surowego mleka są zdrowsze dla naszego zdrowia niż sery pasteryzowane?

Następnie podpowiemy Ci jak go dobrze wybrać, jak dobrze się nim delektować i jaka jest idealna porcja w ciągu dnia?

Podzielimy się z Wami kilkoma przepisami na sery, które są zbawienne dla naszego ciała i duszy…

Wszystkie Twoje pytania dotyczące korzyści i szkód związanych z serem znajdziesz w centrali telefonicznej i na WhatsApp pod numerem 01 45 24 7000, ale także w aplikacji France Inter i na stronie GBVF na Facebooku…

z

Borys Jaś Jest endokrynologiem i dietetykiem w szpitalu Bichat w Paryżu. W szczególności stworzył w szpitalu Piti-Salpetriere oddział specjalnie poświęcony zespołowi metabolicznemu („zespołowi brzusznemu”). Jest także profesorem medycyny na Uniwersytecie Paris Cité i prowadzi kanał YouTube poświęcony żywieniu o nazwie Dr BH

książka : Bez tłuszczu i cukruktórego współautorem jest Benoit Moulin, Flammarion 2018

Anna lub kobieta Oprócz pracy jako projektantka treści i żona serowara zajmuje się także autorką kulinarną. Przez długi czas pracowała jako dziennikarka dla kilku gazet, takich jak L’Express, France Inter i L’Obs.

READ  Nawiązując współpracę z francuskim Narodowym Centrum Studiów Kosmicznych, Naval Group chce udostępnić przestrzeń kosmiczną na potrzeby operacji morskich

książka : Wielka księga sera – Flammarion 18 października 2023 r. Współautorem jest Mathieu Plantieff

Mateusz Plantev Jest byłym technikiem zajmującym się produkcją kóz, byłym szefem grupy „serowej” w Terroirs d’Avenir i współzałożycielem piwnicy z serami Racines w Nantes.

Paweł Zende : Szef Laiterie La Chapelle w Paryżu

Kolumna „No proszę”. Autor: Baptiste Beaulieu

Thierry’ego Lhermitte’a Dla FRM