Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Bocuse d’Or dla Francji i Dave’a Tissota!

Napięcie było pełne w poniedziałkowy wieczór w SIRHA w Eurexpo. Werdykt ostatecznie padł około 19:30 z ust prezydenta Auvergne Rhone-Alpes, który nie omieszkał wyrazić swojej dumy: Francja zdobyła Bocuse d’Or, nagrodę, której od tamtej pory nie zdobyła. 2013. Bije przed Danią i Norwegią.

Emocje były przytłaczające dla Dave’a Tissota i całego jego zespołu, który zaśpiewał Marsylię przy aplauzie widzów. “Dziękuję Panie Pawle„To były pierwsze słowa szefa kuchni w Lyonie.

Davy Tissot i pisarz Arthur, 23 lata, wyróżnili się dzięki swojemu głównemu menu deserów opartemu na pomidorach, jednocześnie tworząc pudełko „na wynos” dla mniej autentycznych, które zrobiło wrażenie na jury. Zespół wywołał również popołudniowe zamieszanie, prezentując danie główne, kopertę wołowiny Charolis i dwa przystawki warzywne.

Dedykuję ten Bocuse d’Or Panu Paulowi, który dał mi posmakować gotowania. Bez niego nie byłoby mnie tutaj. Przyniesienie Bocuse d’Or do domu to marzenie z dzieciństwa. Z wielką dumą sprawiamy, że francuska gastronomia znów zabłyśnie na całym świecie. To także nagroda za pracę całego zespołu, który nie poddał się od początku tej przygody. Myślę o tych wszystkich, którzy nas wspierali, io tych, którzy w nas wierzyli. Wielkie dzięki za całe wsparcie. Ośmielamy się, czasami wątpimy, zaczynamy od nowa, ale nigdy nie tracimy płomienia, który nas napędza. Dobrze się bawiliśmy i razem odnieśliśmy sukces!Czy możemy przeczytać za kilka minut na Facebooku szefa kuchni Lyonu, który otrzyma swój tytuł w styczniu 2023 roku z okazji zbliżającego się Bocuse d’Or na Eurexpo.

READ  Mercato. Paris Saint-Germain: pokusa Levandowskiego, doskonała alternatywa dla Mbappe? . sport