Jak zawsze Jean-Michel Cohen oferuje dobre porady żywieniowe. Zdradza najlepsze marki wieprzowiny w sklepie
rada Jean-Michela Cohena Zawsze są bardzo dobre do wzięcia. Dietetyk właśnie ujawnił listę najlepszych marek wieprzowiny w sklepach.
Jean-Michel Cohen: Wysokiej klasy dietetyk
Jean-Michela Cohena Jest referencyjnym dietetykiem. Jest znany ze swojej szczerości. Niestety spotkało się to z krytyką, jak miało to miejsce w 2020 r., kiedy mówił o Covid-19.
W przeciwieństwie do swoich kolegów nie ma trudności z opowiadaniem o swojej pensji na planie Cheza Jordana w C8. ” Zarabiam 15 000 euro miesięcznie. To raczej plus (…) 20 tysięcy euro miesięcznie.” Czy ogłosił?
Jednak w obliczu inflacji i trudnej sytuacji Francuzów dał jasno do zrozumienia, że wstydzi się zarabiać dużo pieniędzy. ” Wstydzimy się. Nie wiemy, jak grać pieniędzmi. To oznacza, że jestem rozrzutnikiem. Mimo że zarabiam dużo pieniędzy, to je wydaję. A daję dużo.”
Do Jean-Michela CohenaPieniądze nie mają znaczenia. ” Dla mnie pieniądze są bezwartościowe. Nie miałam wiele, widziałam, jak moi rodzice ciężko zarabiali. Więc dla mnie jest to bezwartościowe„.
Często, Jean-Michela Cohena Ujawnia dobre porady żywieniowe. W okresie raclette porozmawiaj o wieprzowinie. Wędliny, które można przyrządzić ze wszystkim, czy to w ciastach, ciastach, makaronach, warzywach…
Ale pojawia się pytanie: czy wieprzowina jest naprawdę dobra dla zdrowia? Niektóre nie, ze względu na wysoką zawartość soli. Inne mogą być również bardzo tłuste i dlatego bardzo szkodliwe dla organizmu.
doktor Jean-Michela Cohena Wyjaśnia, że wędliny są dobre dla zdrowia. Ponieważ jest bogaty w białko. W rzeczywistości jest to średnio 20%. „I z żelaza.” Na przykład kaszanka jest jednym z pokarmów najbogatszych w żelazo.
Oto wieprzowina do zjedzenia
Dlatego ekspert ds. żywienia zbadał skład 700 produktów spożywczych. Wśród nich jest biała wieprzowina. ” Im krótsza lista składników, tym lepiej! „, Powiedział.
Przed dodaniem: „Trzymaj się z daleka od żywności o nieskończonych kombinacjach, która zawiera dużo dodatków i konserwantów. Im mniej składników, tym mniej przetworzony produkt, co jest lepsze dla zdrowia. »
Jean-Michela Cohena Wyjaśnia również, że niektóre rodzaje wieprzowiny zawierają dodatek cukru, np. syrop glukozowy. To samo dotyczy soli. Specjalista wyjaśnia, że może to zatem „ Odgrywa rolę w rozwoju raka jelita grubego. »
Więc lekarz dał listę dobrej wieprzowiny. Na przykład jest „Mon jambon blanc au torchon – Madrange”. Wyjaśnia, że zawiera niski procent sodu. ” Dzięki zastosowaniu metalu i nie droższe! Doceniamy zaangażowanie w opakowanie.”
„Oraz jakość i dobrostan zwierząt. » W tego typu produktach na 100 gramów przypada 1,4 grama soli. Kolejna bardzo chwalona marka Jean-Michela Cohena, „Le Bon Paris gotowane bez azotynów – Herta. »
Mówi tak: Świetny przepis bez azotynów, w cenie, która jest wciąż przystępna! Możemy. » To samo dotyczy „Dobrze hodowanej wieprzowiny – 25% soli – Brucelland”.
Lekarz wyjaśnia : „Marka mniej znana, ale ma tę zaletę, że stara się dbać o jakość składników.” I to nie wszystko! Bo jest też szynka „bez azotynów” – fleurie michon.
W tego typu produktach konserwantem jest sok z owocu podobnego do wiśni.
wieprzowina – Jean-Michela Cohena
More Stories
Słynny obraz centralnej czarnej dziury w Drodze Mlecznej, Sgr A*, będzie błędny!
Lekarze apelują o systematyczne badania przyszłych matek
SpaceX planuje zrobić znacznie lepiej ze Starship 6 i zapowiada się niesamowicie!