To bardzo konkurencyjny konkurs w Nowym Jorku, w którym wzięło udział ponad 1600 osób, aby wybrać 12 finalistów… dziękuję! Najlepsze rogaliki 2023 roku zostaną wybrane w niedzielę 19 marca, w 5th & MAD na Manhattanie, przed jury złożonym z profesjonalnych szefów kuchni i z Tobą.
Dwanaście wybranych przez Ciebie piekarni zaprezentuje swoje wypieki, a Ty będziesz mógł przechodzić z jednego stoiska na drugie, skosztować croissantów i wybrać najlepszy, przyznając nagrodę fanów. Nasi sędziowie, jury złożone z profesjonalnych szefów kuchni, przyznają główną nagrodę po degustacji wszystkich croissantów w ciemno.
Aby mieć pewność, że nie przegapisz finału 19 marca, zarezerwuj bilet: On jest tutaj. Zobaczysz, klikając „Bilety”, dostępnych jest kilka opcji, w tym jedna z nieograniczoną liczbą koktajli (Mimosa i Bellini). bedziemy miec dobra zabawe !
Ostateczne piekarnie są wymienione w kolejności alfabetycznej:
Zdobywca nagrody Best Baguette w Nowym Jorku w zeszłym roku (nagroda jury), Breads Bakery ponownie znalazł się wśród finalistów konkursu Best Croissant. Piekarnia, zobowiązana do używania naturalnych i organicznych składników, rozwija się dobrze od momentu powstania w 2013 roku. Obecnie ma cztery punkty sprzedaży: flagowy na Union Square oraz sklepy w Bryant Park, Lincoln Center i The Shop at the Top. Wschodnia strona.
Trio Carroll Gardens przeszło długą drogę od założenia piekarni w 2021 roku. Sabrina Laborie, Nelly Azamber i Teddy Colette otworzyli lokal na Brooklynie i kontynuują sprzedaż online na żądanie. W zeszłym roku wzięli udział w naszym konkursie na najlepszą bagietkę.
Nowicjusz w konkursie, piekarnia w East Hampton na Long Island, przez lata stała się dobrze znaną restauracją i kawiarnią dla mieszkańców Hamptons i wczasowiczów. W plażowej atmosferze Szefowa Kuchni i współwłaścicielka Carissa Witcher oferuje pełną gamę pieczywa i ciast, w tym oczywiście croissanty.
Posiadająca dwie lokalizacje na Brooklynie, Greenpoincie i Cobb Hill, piekarnia i cukiernia prowadzona przez Michaela Lechowicza, urodzonego w Polsce szefa kuchni wyszkolonego w Francuskim Instytucie Kulinarnym i jego siostrę Magdę, będzie oferować croissanty z masłem, jeden ze specjałów ich listy. francuskich produktów.
Nowojorczycy znają te sklepy spożywcze w World Trade Center, Lincoln Center i Plaza Food Court, znanej francuskiej marce szefa kuchni, serwującej szeroki wybór francuskich wypieków i produktów, od kanapek po cannilla i oczywiście rogaliki. Wiedeńskie ciasto zawdzięczamy głównemu piekarzowi i cukiernikowi François Brunetowi, który od prawie 10 lat jest częścią grupy Daniel Boulud Dinks.
Będzie to jego pierwszy udział w naszym konkursie: Julian Khalaf wręczy mu rogaliki z ciasta, jego specjalność. Były cukiernik François Bayarda w Greenwich Village, piekarz otworzył nie mniej niż cztery Piekarnia Juliana Od grudnia 2020 r. – pierwszy na Park Slope i trzy kolejne na Upper East Side na Manhattanie.
Spośród wszystkich sukcesów na tej liście, L’Appartement 4F’s jest zdecydowanie najbardziej oszałamiający. Gautier Coiffard, inżynier z nowojorskiej firmy programistycznej, zaczął piec własny chleb w swoim mieszkaniu na kilka tygodni przed wybuchem pandemii. Wraz z żoną, Ashley Priest, otworzył lokal w Brooklyn Heights i od tego czasu kolejka do piekarni nie maleje. Mini rogalik zbożowy właśnie trafił na pierwsze strony prawie wszystkich mediów we Francji.
Być może odkryliście tę piekarnię w New Jersey podczas naszego konkursu na najlepszą bagietkę. Francuski piekarz Arben Ghazi zdołał przekształcić swoje hobby w zawód i po szkoleniu we Francji otworzył własną piekarnię w Montclair.
Płócienne tapety, drewniane stoły wiejskie, niebiesko-białe naczynia… w mniej niż 10 lat, od otwarcia pierwszego butiku w Soho, Elisa Marshall Ona i jej mąż, Benjamin Surmonte, zdołali narzucić swoją markę i styl country chic w Nowym Jorku i New Jersey, ale także w Waszyngtonie i Pensylwanii.
Opiekunka „Jay” Mason i jej mąż Mohamed „Mo” Al-Kassem kontynuują swoją przygodę w New Jersey. Ci dwaj byli Maison Kaysers, którzy w 2016 roku rozpoczęli sprzedaż hurtową magdalenek ze swojego mieszkania w Hackensack, otworzyli własną cukiernię w Little Falls, niedaleko Montclair, i zbudowali reputację w szczególności dzięki swoim eklerkom, ale zamierzają wygrać nagroda za najlepszy croissant.
Niegdyś „przypadkowy” piekarz (został nim podczas rodzinnych wakacji na Islandii), Nicholas Hevikan zmienił swoją karierę do tego stopnia, że jego piekarnia stała się ostoją Brooklynu. Były zawodowy fotograf otworzył w zeszłym roku kolejną piekarnię w starym urzędzie pocztowym w Spring Lake w stanie New Jersey.
Poznali się 12 lat temu w szkole kulinarnej Ferrandi Paris iw tym samym czasie przeprowadzili się do Nowego Jorku. Od tego czasu Noémie Videau-Zagar i Christine Herelle-Lewis otworzyły własne delikatesy na Brooklynie, oferując nowojorskim smakoszom kuchnię francuską. Oferują teraz chleb i ciastka dzięki zatrudnieniu Nicholasa Bochota, byłego pracownika Maison Kayser New York.
„Miłośnik muzyki. Miłośnik mediów społecznościowych. Specjalista sieciowy. Analityk. Organizator. Pionier w podróżach.”
More Stories
Ta polska firma produkuje w 100% biodegradowalne talerze i sztućce z wykorzystaniem pszenicy
Toupret kupuje konkurenta w Polsce
Drobiarski gigant LDC jest w trakcie przejęcia fabryki Konspolu w Polsce