Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

5 niesamowitych zalet randek

Niezależnie od tego, czy są świeże czy suszone, daktyle są bogate w błonnik i węglowodany i są doskonałe dla zdrowia. Oto sześć powodów, dla których warto spożywać ten autochtoniczny owoc na Bliskim Wschodzie.

Zwalcza anemię

Cynk i miedź należą do pierwiastków śladowych obecnych w daktylach, podobnie jak żelazo, co czyni je szczególnie polecanym pokarmem dla wszystkich osób cierpiących na anemię. Szczególnie dla kobiet w okresie menstruacji. Mówi się również, że pomaga złagodzić ból podczas porodu.

Chroni serce

Bogaty w potas i magnez owoc ten zapobiega pojawianiu się skurczów mięśni, a także chorób układu krążenia. Obecność tych minerałów pomaga regulować ciśnienie krwi i zmniejszać szkodliwy poziom cholesterolu.

Przywraca energię

Jeśli historia jest mile widziana przez czołowych sportowców i wszystkich, którzy chcą intensywnie trenować, to nie na darmo. W rzeczywistości zawarte w nich węglowodany są dobrym źródłem energii. Uważaj, aby nie przesadzić, ponieważ ten owoc jest zdecydowanie sycący, ale ma dużo kalorii.

Stymuluje pasaż jelitowy

Jeśli cierpisz na zaparcia i masz problemy z trawieniem po ciężkim posiłku, nie wahaj się zażyć jednej lub dwóch pigułek, które poprzez działanie przeczyszczające pomogą Ci zwalczyć problemy jelitowe. Sekret: ten owoc zawiera dużo błonnika.

Zapewnia piękną cerę

Daktyle są wykorzystywane przy projektowaniu wielu zabiegów pielęgnacyjnych Skórki Sucha i słaba. Sprawia, że ​​jest bardziej miękki i gładszy, a także pomaga w walce ze starzeniem się skóry. Historia radzi też, aby dogłębnie nawilżyć włosy.

Zwiększa zdolności intelektualne

Wysoka zawartość przeciwutleniaczy, witaminy B6 i fosforu sprawia, że ​​daktyle są świetnym sprzymierzeńcem w stymulowaniu organizmu. mózg. Jedząc go, zwiększa się pamięć i zdolność koncentracji.

READ  bezpośrednio. Śledź nowy spacer Thomasa Bisqueta w kosmosie