Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Ta żywność powinna być zabroniona, aby uniknąć ryzyka demencji

Ta żywność powinna być zabroniona, aby uniknąć ryzyka demencji

według Chińskie studiachoroba Alzheimera i Inne formy demencji Prawdopodobny rozwój po na zużycie określone produkty spożywcze.

Odkryć związek między wysoko przetworzoną żywnością a chorobą Alzheimera?

To badanie podkreśla niebezpieczeństwa związane z ultraprzetworzoną żywnością. W rzeczywistości mogą być szkodliwe dla zdrowia układu krążenia i zwiększać ryzyko raka. Co więcej, artykuły spożywcze Wspomniany prawdopodobnie Pogarsza nasze zdrowie psychiczne Jeśli jest spożywany w nadmiarze. Istnieje wiele badań, które próbowały wykryć szkodliwe działanie przetworzonej żywności. W 2019 roku amerykańskie badanie rzuca światło na Wpływ fast foodów na zdrowie psychiczne.

Ostatnio nowe badania potwierdziły związek między nadmiernym spożyciem przetworzonej żywności a ryzykiem rozwoju demencji. Wśród tych zagrożeń: choroba Alzheimera. Najnowsze chińskie badanie przeanalizowało dane od ponad 72 000 uczestników w wieku powyżej 55 lat. Na początku badania naukowego wszyscy byli zdrowi. Przez cały czas naukowcy zbierali informacje na temat ich nawyków żywieniowych, biorąc pod uwagę ich historię medyczną. Analityka w końcu ujawniona Artykuły przemysłowe Zwiększ ryzyko choroby Alzheimera.

Kiedy mówimy o żywności ultraprzetworzonej, mamy na myśli żywność Wysoka zawartość cukrówSól, tłuszcze i wszelkiego rodzaju dodatki. Z drugiej strony te pokarmy zawierają niewiele witamin, błonnika i minerałów. W końcu nie robią nic dobrego dla naszego organizmu.

Oto główne produkty zaangażowany:

  • Mięso zawierające azotyny
  • Dania przygotowane z rekonstytuowanego mięsa
  • Napoje bezalkoholowe
  • suszone posiłki
  • Wszelkiego rodzaju herbatniki, ciasta i wypieki przemysłowe
  • Słodycze zawierające sztuczne aromaty
  • Gotowe posiłki

Jedz zdrową żywność, aby zachować zdrowie psychiczne

Według badania przeprowadzonego przez chińskich naukowców, Wyeliminuj te produkty z codziennej rutyny Zmniejsza ryzyko choroby Alzheimera. Zespół badawczy ujawnił nawet konkretne liczby: Zmniejszenie spożycia przetworzonej żywności o 10% może zmniejszyć ryzyko demencji 19%. Tak więc naukowcy, którzy pracowali nad tym badaniem, doszli do wniosku: „Większe spożycie wysoce przetworzonej żywności wiązało się ze zwiększonym ryzykiem demencji, podczas gdy zastąpienie ultra przetworzonej żywności nieprzetworzoną lub minimalnie przetworzoną żywnością wiązało się z niższym ryzykiem demencji”.

Aby zachować zdrowie i zmniejszyć ryzyko chorób, najlepiej: Skup się na zdrowej żywności I domowej roboty. Świeże warzywa, nieprzetworzone mięso, świeże jaja i wszelkie nieprzemysłowe produkty są korzystniejsze dla organizmu. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do toksyczności żywności kupowanej w sklepach, rozważ tę informację podaną przez Public Health France: 80% ultraprzetworzonej żywności ma ocenę C, D lub E pod względem wartości odżywczej. Wiesz, co się z tobą dzieje jeszcze do zrobienia Zadbaj o siebie i swoje zdrowie psychiczne !

READ  Chińscy astronauci wracają z Shenzhou 13 na Ziemię