opublikowany
Od 1 marca należy ustalić pochodzenie wszystkich rodzajów mięsa w zakładach gastronomicznych. Tak było już w przypadku wołowiny i tak będzie w przypadku kurczaka, który jest regularnie importowany.
W restauracjach, stołówkach i fast foodach: Od 1 marca kraj pochodzenia wieprzowiny, drobiu i jagnięciny musi być pokazane. Dla mnie Paris, Laurent Frecht, restaurator, przygotowuje się, ale jest sceptyczny. „Powinno to pozostać w gestii każdego szefa kuchni”., on myśli. W przypadku niektórych mięs, np. jagnięciny, trudno jest zaopatrzyć się w dostawy od francuskich producentów.
W 2020 roku we Francji ponad 40% mięsa z kurczaka byłem Importowane z Polski lub Ameryki Łacińskiej. Dla Eliora, specjalisty ds. cateringu w firmie, śledzenie było naprawdę priorytetem. „To dla nas nic nie zmieni, to kontynuacja tego, co już robimy”Szef kuchni Pascal Teruel mówi: Nowy dekret dotyczy wszystkich usług gastronomicznych, z wyjątkiem tych, które są wykonywane w domu: stołówki szkolne, szpitale i restauracje muszą przestrzegać.
„Muzyczny ninja. Analityk. Typowy miłośnik kawy. Ewangelista podróży. Dumny odkrywca.”
More Stories
Karl-Anthony Towns (44 punkty) jest nie do obrony na parkiecie! • Koszykówka USA
Ruud van Nistelrooy strzela swój pierwszy mecz dla Manchesteru United w Pucharze Ligi, zabezpieczając Liverpool i pokonując Chelsea
XV z Francji – Anthony Guillonche, Charles Ollivon, Maxime Loco.. Lista zawodników zwolnionych przez sztab Bluesa