Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Kraków: Cała kuchnia polska w Bad Baranem |  Blog Gillesa Budlovsky’ego

Kraków: Cała kuchnia polska w Bad Baranem | Blog Gillesa Budlovsky’ego

John i Patrick Baranem © GB

Szukasz dobrego jedzenia w Polsce? Twój adres nazywa się Pod Baranem: Indeks Jana Barana i jego syna Patryka. Najpierw szef kuchni kilku krakowskich restauracji, w 1997 roku stworzył u podnóża Zamku Królewskiego (Waławie) lokal, który wita znamienite osoby odwiedzające miasto.

Kłusak cielęcy w galaretce © GB

Typowy nóżka cielęca w galarecie („kalaretk”), „wspaniały śledź marynowany w słodkiej cebuli z fałszywym wrażeniem śledzia Bismarcka”, W krakowskim stylu„, czyli pyszny „Jurek” z domową kiełbasą to typowa, smaczna i stylowa przystawka.

Żurek © GP

Gołąbki z kaszy gryczanej z kremem grzybowym, wersja wegetariańska i bezglutenowa oraz mniej tradycyjne „gulapki” dla dobrze smakującego pieczywa, tournedos wołowe podawane z sosem demi-glace. , podawany z panierowanym kotletem schabowym, picos (narodową kapustą kiszoną!), kotletami jagnięcymi i krokietami barszczowymi.

Gułabki © GB

Pijemy likier goryczkowy, wódkę Chopin z ziemniakami czy nawet polskie wina ze Śląska, Pomorza i Wielkopolski. Ciasto z likierem jajecznym i domowy trawienie z rzadkimi ziołami, oczywiście bez nazwy, ale jak ktoś powiedział, znam Polkę, która piła to na śniadanie. Na-zdrowie Wszystko ! Dom serca…

Ciasto Jajeczne © GP

Pat Baranem

Święta Gertrudy 21

31-048 Kraków (Polska)

Taki. : 12 429 40 22

Cotygodniowe zakończenie. : NIE.

Karta: 55 €.

Strona: podbaranem.com

READ  Etap 7 Tour of Poland na żywo | Wieliczka