Szukasz dobrego jedzenia w Polsce? Twój adres nazywa się Pod Baranem: Indeks Jana Barana i jego syna Patryka. Najpierw szef kuchni kilku krakowskich restauracji, w 1997 roku stworzył u podnóża Zamku Królewskiego (Waławie) lokal, który wita znamienite osoby odwiedzające miasto.
Typowy nóżka cielęca w galarecie („kalaretk”), „wspaniały śledź marynowany w słodkiej cebuli z fałszywym wrażeniem śledzia Bismarcka”, W krakowskim stylu„, czyli pyszny „Jurek” z domową kiełbasą to typowa, smaczna i stylowa przystawka.
Gołąbki z kaszy gryczanej z kremem grzybowym, wersja wegetariańska i bezglutenowa oraz mniej tradycyjne „gulapki” dla dobrze smakującego pieczywa, tournedos wołowe podawane z sosem demi-glace. , podawany z panierowanym kotletem schabowym, picos (narodową kapustą kiszoną!), kotletami jagnięcymi i krokietami barszczowymi.
Pijemy likier goryczkowy, wódkę Chopin z ziemniakami czy nawet polskie wina ze Śląska, Pomorza i Wielkopolski. Ciasto z likierem jajecznym i domowy trawienie z rzadkimi ziołami, oczywiście bez nazwy, ale jak ktoś powiedział, znam Polkę, która piła to na śniadanie. Na-zdrowie Wszystko ! Dom serca…
Pat Baranem
Święta Gertrudy 21
31-048 Kraków (Polska)
Taki. : 12 429 40 22
Cotygodniowe zakończenie. : NIE.
Karta: 55 €.
Strona: podbaranem.com
„Guru mediów społecznościowych. Bardzo upada. Wolny fanatyk kawy. Entuzjasta telewizji. Gracz. Miłośnik internetu. Nieskrępowany wichrzyciel.”
More Stories
Euro 2024: Holandia od tyłu pokonała Polskę w finale grupy C przeciwko Francji
W Polsce protest przeciwko wykorzystaniu sztucznej inteligencji w radiu
Polska zabiega o czasowe zawieszenie praw azylowych z UE