Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Konkurs na najlepszy rogalik w Nowym Jorku: lista 12 finalistów

Konkurs na najlepszy rogalik w Nowym Jorku: lista 12 finalistów

To bardzo konkurencyjny konkurs w Nowym Jorku, w którym wzięło udział ponad 1600 osób, aby wybrać 12 finalistów… dziękuję! Najlepsze rogaliki 2023 roku zostaną wybrane w niedzielę 19 marca, w 5th & MAD na Manhattanie, przed jury złożonym z profesjonalnych szefów kuchni i z Tobą.

Dwanaście wybranych przez Ciebie piekarni zaprezentuje swoje wypieki, a Ty będziesz mógł przechodzić z jednego stoiska na drugie, skosztować croissantów i wybrać najlepszy, przyznając nagrodę fanów. Nasi sędziowie, jury złożone z profesjonalnych szefów kuchni, przyznają główną nagrodę po degustacji wszystkich croissantów w ciemno.

Aby mieć pewność, że nie przegapisz finału 19 marca, zarezerwuj bilet: On jest tutaj. Zobaczysz, klikając „Bilety”, dostępnych jest kilka opcji, w tym jedna z nieograniczoną liczbą koktajli (Mimosa i Bellini). bedziemy miec dobra zabawe !

Ostateczne piekarnie są wymienione w kolejności alfabetycznej:

Piekarnia chleba

Zdobywca nagrody Best Baguette w Nowym Jorku w zeszłym roku (nagroda jury), Breads Bakery ponownie znalazł się wśród finalistów konkursu Best Croissant. Piekarnia, zobowiązana do używania naturalnych i organicznych składników, rozwija się dobrze od momentu powstania w 2013 roku. Obecnie ma cztery punkty sprzedaży: flagowy na Union Square oraz sklepy w Bryant Park, Lincoln Center i The Shop at the Top. Wschodnia strona.

Brooklyn francuscy piekarze

Trio Carroll Gardens przeszło długą drogę od założenia piekarni w 2021 roku. Sabrina Laborie, Nelly Azamber i Teddy Colette otworzyli lokal na Brooklynie i kontynuują sprzedaż online na żądanie. W zeszłym roku wzięli udział w naszym konkursie na najlepszą bagietkę.

Carissa piekarnia

Nowicjusz w konkursie, piekarnia w East Hampton na Long Island, przez lata stała się dobrze znaną restauracją i kawiarnią dla mieszkańców Hamptons i wczasowiczów. W plażowej atmosferze Szefowa Kuchni i współwłaścicielka Carissa Witcher oferuje pełną gamę pieczywa i ciast, w tym oczywiście croissanty.

cukiernia Charlotte

READ  „Sowieci chcieli obciąć głowę państwa litewskiego”: rozmowa z ambasadorem Litwy we Francji

Posiadająca dwie lokalizacje na Brooklynie, Greenpoincie i Cobb Hill, piekarnia i cukiernia prowadzona przez Michaela Lechowicza, urodzonego w Polsce szefa kuchni wyszkolonego w Francuskim Instytucie Kulinarnym i jego siostrę Magdę, będzie oferować croissanty z masłem, jeden ze specjałów ich listy. francuskich produktów.

Sklep spożywczy Boulud

Nowojorczycy znają te sklepy spożywcze w World Trade Center, Lincoln Center i Plaza Food Court, znanej francuskiej marce szefa kuchni, serwującej szeroki wybór francuskich wypieków i produktów, od kanapek po cannilla i oczywiście rogaliki. Wiedeńskie ciasto zawdzięczamy głównemu piekarzowi i cukiernikowi François Brunetowi, który od prawie 10 lat jest częścią grupy Daniel Boulud Dinks.

Piekarnia Juliana

Będzie to jego pierwszy udział w naszym konkursie: Julian Khalaf wręczy mu rogaliki z ciasta, jego specjalność. Były cukiernik François Bayarda w Greenwich Village, piekarz otworzył nie mniej niż cztery Piekarnia Juliana Od grudnia 2020 r. – pierwszy na Park Slope i trzy kolejne na Upper East Side na Manhattanie.

Mieszkanie 4F

Spośród wszystkich sukcesów na tej liście, L’Appartement 4F’s jest zdecydowanie najbardziej oszałamiający. Gautier Coiffard, inżynier z nowojorskiej firmy programistycznej, zaczął piec własny chleb w swoim mieszkaniu na kilka tygodni przed wybuchem pandemii. Wraz z żoną, Ashley Priest, otworzył lokal w Brooklyn Heights i od tego czasu kolejka do piekarni nie maleje. Mini rogalik zbożowy właśnie trafił na pierwsze strony prawie wszystkich mediów we Francji.

Francuski ojciec

Być może odkryliście tę piekarnię w New Jersey podczas naszego konkursu na najlepszą bagietkę. Francuski piekarz Arben Ghazi zdołał przekształcić swoje hobby w zawód i po szkoleniu we Francji otworzył własną piekarnię w Montclair.

Moja mama

Płócienne tapety, drewniane stoły wiejskie, niebiesko-białe naczynia… w mniej niż 10 lat, od otwarcia pierwszego butiku w Soho, Elisa Marshall Ona i jej mąż, Benjamin Surmonte, zdołali narzucić swoją markę i styl country chic w Nowym Jorku i New Jersey, ale także w Waszyngtonie i Pensylwanii.

READ  Sprawa Pont Neuf: czym jest HK G36, broń używana przez policjanta?

Mo i Jay’a

Opiekunka „Jay” Mason i jej mąż Mohamed „Mo” Al-Kassem kontynuują swoją przygodę w New Jersey. Ci dwaj byli Maison Kaysers, którzy w 2016 roku rozpoczęli sprzedaż hurtową magdalenek ze swojego mieszkania w Hackensack, otworzyli własną cukiernię w Little Falls, niedaleko Montclair, i zbudowali reputację w szczególności dzięki swoim eklerkom, ale zamierzają wygrać nagroda za najlepszy croissant.

nick + głosy

Niegdyś „przypadkowy” piekarz (został nim podczas rodzinnych wakacji na Islandii), Nicholas Hevikan zmienił swoją karierę do tego stopnia, że ​​jego piekarnia stała się ostoją Brooklynu. Były zawodowy fotograf otworzył w zeszłym roku kolejną piekarnię w starym urzędzie pocztowym w Spring Lake w stanie New Jersey.

pistacja

Poznali się 12 lat temu w szkole kulinarnej Ferrandi Paris iw tym samym czasie przeprowadzili się do Nowego Jorku. Od tego czasu Noémie Videau-Zagar i Christine Herelle-Lewis otworzyły własne delikatesy na Brooklynie, oferując nowojorskim smakoszom kuchnię francuską. Oferują teraz chleb i ciastka dzięki zatrudnieniu Nicholasa Bochota, byłego pracownika Maison Kayser New York.