Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Idealne śniadanie dla dietetyków?  Oto, co naprawdę jedzą w tygodniu i w weekendy

Idealne śniadanie dla dietetyków? Oto, co naprawdę jedzą w tygodniu i w weekendy

Kuchnia – Mówi się, że to najważniejszy posiłek dnia. Jednak w zależności od naszego harmonogramu, upodobań i potrzeb dnia, może być trudno zdecydować, co zjeść na śniadanie. HuffPost Zapytał dwóch dietetyków, co tak naprawdę jedzą rano.

Jak widać na filmie u góry artykułuSophie Janvier, dietetyczka w Paryżu i autorka książki Delikatny sposób na lepsze odżywianie (redaktor Leduc), zaczyna przygotowywać śniadanie dzień wcześniej o 22:30. Zaoszczędzi mi to czas i będzie lepiej „” – wyjaśniła. Wymieszaj dwie łyżki twarogu z jogurtem kefirowym. Doskonała sfermentowana żywność wzmacniająca nasze mikroorganizmy Następnie dodaje garść płatków owsianych i kilka nasion chia.

„Owsianka nocna” jest spójna i pyszna

Ja lubię zostawiać tę mieszankę na noc w lodówce, dzięki temu uzyskamy bardziej miękką i gęstszą konsystencję, nazywamy to „nocną owsianką”. », wyjaśnia profesjonalistka, mieszając swoje preparaty.

Reszta przepisu jest gotowa następnego ranka, o godzinie 8:00. Obudziłem się 45 minut temu i idę dokończyć owsiankę. Dzięki nasionom chia konsystencja jest niemal galaretowata mówi Sophie Janvier, dodając do miski nasiona konopi, migdały, orzechy włoskie, a następnie truskawki. Jest pięknie, super zdrowo, super smakowicie Zdumiewa się, próbując swojej owsianki. Sycące i pyszne „.

Pyszne niedzielne śniadanie

W niedzielę wolę zjeść pyszne śniadanie », zaczyna Anne-Laure Larrat, dietetyk w Elle Vilan. W weekendy ma więcej czasu niż w dni powszednie, co pozwala jej gotować. „ Ale upraszczam, wszystko jest gotowe w niecałe dziesięć minut „, wyjaśniła.

READ  Odyssey, nowy inteligentny teleskop elektroniczny firmy Unistellar dla każdego

Anne-Laure Larratt podaje swój przepis: „CDziś rano zrobiłam sobie jajecznicę z dwóch jajek na odrobinie masła i to mi wystarczy. Dwa pomidory i domowy winegret, którym możesz zastąpić miskę owoców. Zjadam też kawałek chleba na węglowodany, dodaje mi to energii. I na koniec trochę sera do zjedzenia na chlebie. » Zdaniem eksperta, aby dobrze rozpocząć dzień wystarczą białka, węglowodany i błonnik.

Jeśli jesteś wegetarianinem, jajka możesz zastąpić jajecznicą tofu, a masło ghee. Jeśli masz ochotę na słodycze, możesz posmarować chleb dżemem i zjeść trochę nabiału, aby przełamać słodycz, a białka zapewnią Ci uczucie sytości przez cały dzień. „, definiuje Anne-Laure Larratt.

Dla dwóch dietetyków najważniejsze przy śniadaniu są wydatki. Zabawna chwila » Dlatego wybieraj zbilansowaną żywność, którą lubisz.

Zobacz także na HuffPost :