Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Według 60 milionów konsumentów to masło z supermarketu jest najlepsze dla zdrowia

Według 60 milionów konsumentów to masło z supermarketu jest najlepsze dla zdrowia

60 milionów konsumentów wskazało najlepsze marki masła sprzedawane w supermarkecie. To jest dobre dla Twojego zdrowia!

Masło jest podstawowym pożywieniem w wielu kuchniach. Tak naprawdę wielu konsumentów nie waha się wykorzystać go do przygotowania pysznych posiłków. Z drugiej strony, Nie wszystkie produkty są sobie równe.

Podstawowe danie w kuchni

Wielu ekspertów podkreśla, że ​​masło należy spożywać ze szczególną ostrożnością. I nie bez powodu jest to żywność, która ma nie tylko właściwości zdrowotne. Dlatego nie należy go przyjmować codziennie.

Ale od czasu do czasu nie zaszkodzi. Na kromce chleba, do przyrządzania mięsa, ryb lub warzyw i delektowania się nimi z makaronem… Masło jest bardzo popularnym dodatkiem do wielu posiłków.

W kuchni francuskiej to prawdziwy must-have. Według National Professional Centre for Dairy Economics w 2023 roku francuscy konsumenci będą kupować średnio 2,75 kg masła na osobę.

To po raz kolejny udowadnia, że ​​jest to potrawa, którą kochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Z drugiej strony, nie zawsze łatwo jest podjąć właściwą decyzję dotyczącą tego produktu. I nie bez powodu, Jest ich wiele na rynku.

Do tego stopnia, że ​​konsumenci nie zawsze wiedzą, jak się po nim poruszać. Niektórzy ludzie martwią się również tym, że nie zawsze podejmują właściwą decyzję. Na szczęście z pomocą postanowił im pomóc magazyn 60 Millions de consommateurs.

Najlepsze masło kiedykolwiek

W swoim poradniku dotyczącym wyboru odpowiedniego masła, nie „zazieleniając” go, magazyn ujawnił wszystkie wskazówki, jak znaleźć najlepsze rodzaje masła. Według ekspertów jest taki, który wyróżnia się na tle innych.

Zwłaszcza, że ​​można go znaleźć w dość przystępnej cenie w supermarkecie. Według badaczy jest taki, który jest najlepszy ze wszystkich. że to Bita masło Le Gall Grand CruWykonane z niepasteryzowanej śmietanki.

READ  Szczyt piątej fali zbliża się we Francji, według epidemiologa Vitorii Colisa

Jeśli ta ostatnia zostanie jednomyślnie zatwierdzona przez ekspertów wśród 60 milionów konsumentów, będzie to uzasadnione. W rzeczywistości żywność ta stanowi około 10% krajowej produkcji. Jest to produkt szlifowania.

„Innymi słowy, mechaniczne mieszanie dojrzałej śmietanki w urządzeniu zwanym ubijaczką wymaga około 24 godzin na wykonanie tego przepisu”.Ujawnili to nasi koledzy z Top Santé.

Oraz przed wyjaśnieniem: „Ten proces pozwala na oddzielenie masy lub jogurtu od tłuszczu w procesie przemysłowym. Ten etap odbywa się w armacie maślanej.

„Surowe masło trwa krócej”

I dodać: Ponadto śmietanka jest często niedojrzała. Jednak to głównie na tym etapie i w zależności od zastosowanej fermentacji rozwijają się aromaty i smaki, jak wyjaśnia 60 milionów konsumentów..

Tym samym 60 milionów konsumentów potwierdza, że ​​Francuzi mogą codziennie polegać na ubijanym maśle Le Gall Grand Cru. Ty też możesz Znajdziesz go w kilku wersjach.

Są to: słodkie, półsolone lub organiczne. Zatem wybór w tym aspekcie jest bardzo szeroki. Naukowcy zauważyli również: „Chociaż słynie z wielkiego bogactwa aromatu, masło surowe można przechowywać krócej niż inne rodzaje masła, tylko dwa do trzech tygodni zamiast dwóch do trzech miesięcy”..

Jedno jest pewne, jest to właściwy wybór dla wszystkich konsumentów, którzy chcą cieszyć się masłem. I to bez narażania ich zdrowia. Możesz Znajdź go za mniej niż 4 euro W supermarkecie.