Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Top Chef – „Iluzja jest niesamowita”, „Musisz przyznać, że pomysł jest niesamowity”, „To jedyny pomysł, który jak dotąd wywołał szaleństwa”: koncepcja talerza Louise chwalona na Twitterze

Top Chef – „Iluzja jest niesamowita”, „Musisz przyznać, że pomysł jest niesamowity”, „To jedyny pomysł, który jak dotąd wywołał szaleństwa”: koncepcja talerza Louise chwalona na Twitterze

Zrzut ekranu na żywo M6 / Najlepszy szef kuchni

genialny pomysł! W tę środę, 4 maja 2022 r., w Top Chef na M6, nominowana do brygady Hélène Darroze Louise, oszołomiła internautów najfajniejszym trompe-l’oeil. Danie zdezorientowało gościa szefa kuchni, który musiał posmakować i ocenić osiągnięcia kandydatów.

W najbliższą środę 4 maja 2022 smakosz Miała randkę z ich programem kuchnia szef kuchni na M6. Pozostałych siedmiu uczestników sezonu otrzymało zaszczyt zmierzenia się z Mikem Bagleyem, szefem kuchni znanym na całym świecie ze swoich kulinarnych występów. Amerykanie są źródłem pływającego jedzenia, zwłaszcza jadalnego balonu jabłko Zielony, równie dobry jak zabawny. Wyzwanie kandydatów z okazji jego przybycia? „Niesamowity Szef Kuchni, Który Zadziwił Cały Świat” oferując mu niesamowite doznania kulinarne. Aby to zrobić, Wilfred w zespole Paul Barre Miał pomysł dookoła świata W pięciu identycznych wizualnie kęsach reprezentują Indie, Tajlandię, Maroko, Peru i Francję.

Arnaud, belgijski zawodnik, który rozwijał się pod skrzydłami Glenna Feila, podarował mu symbolizujące jego kraj danie, małże i frytki, w formie koktajlu. Natomiast Pascal z brygady Philippe’a Etchebesta postawił sobie za zadanie zmuszenie gościa kucharza do zjedzenia papryczek habanero, jednej z Najostrzejsza papryka na świeciebez odczuwania bólu. Aby to zrobić, połączył go w formie kompotu w śnieżną kulę, do której wcześniej posmakował lodów, aby schłodzić usta. Zimny ​​i gorący szok sprowokował Mike’a Pagala, który dał mu zwycięstwo. Również na Twitterze okrzyknięto śmiałość młodego szefa kuchni.

„Musisz przyznać, że pomysł jest świetny!”

Ale to jest realizacja Luiza, ostatnia zawodniczka zespołu Helen Darrows, która zaskoczyła ich najbardziej. Kandydat z Lizbony stworzył stolik restauracyjny trompe l’oeil, a dokładniej jadalny obrus. Jeśli najpierw chciała zrobić to z kalmarami, w końcu wybrała kurczaka, aby uzyskać teksturę ceraty. Następnie dodała do mieszanki jadalne zioła i kwiaty, aby dodać smaku. „Zamierzam zmusić go do zjedzenia wystroju” – powiedziała młoda kobieta, która zainspirowała Charliego i Fabrykę Czekolady do tego dania. Wielu internautów na Twitterze chwaliło oryginalność pomysłu i jego bardzo udaną realizację.

READ  Narzucone cukierki Louise obrzydza internautów

Jednak inni internauci wyrazili pewne obawy dotyczące higieny: Czy naprawdę rozsądne jest jedzenie obrusu z drobiu umieszczonego na stole? Zastanawiali się… ale sędziego biorącego udział w tym wydarzeniu, Mike’a Bagalla, najwyraźniej nie obchodziło to pytanie.

Naprzeciw pustego talerza ułożonego na sztucznym obrusie ten ostatni wydawał się początkowo nieco zdezorientowany. Ale po dotknięciu obrusu szef kuchni w końcu zdał sobie sprawę, że został zaproszony do jego spróbowania. Szef kuchni wykonał świetną robotę […] Działa doskonale, robi wrażenie! – zawołał, dodając, że smak jadalnych kwiatów był dobrze podkreślony przez kurczaka, a zawartość pokrojonej szklanki – dashi z buraków i borowików – była lepsza niż wino. To ucieszyło Louise i pozwoliło jej się wspiąć na drugie miejsce w tym pierwszym wydarzeniu.

Wideo – szef kuchni: „Nie do picia” filtr umieszcza „Twitter w tyle”