„Gdy bierzesz do ręki klasyczną bagietkę, Masz równowartość 2O kostek cukru. To bomba kaloryczna, która zaburza kondycję organizmu i zdrowia„, ostrzega dietetyk dr Arnaud Cocol. Aby zadbać o swoje zdrowie, zaleca się przejście na inne alternatywy i powrót do pradawnej pszenicy i naturalnie sfermentowanej mąki.
„Naturalny zakwas pozwala na tę naturalną fermentację, która następnie pozwala na obecność mikroelementów, witamin itp. Co jest całkowicie zgodne z naszym stanem zdrowia„, zaleca dr Kukul. Aby wyjaśnić: „Masz także chleb jednoziarnisty, do czego warto zachęcać. chleb żytni? Dlaczego nie. Mąka kukurydziana? Dlaczego nie. Patrzysz, ale uciekasz od wszystkiego, co jest zrobione z białej mąki„.
Uwaga na chleb kanapkowy
Zaleca się także ograniczenie spożycia pieczywa kanapkowego, w tym pieczywa pełnoziarnistego. „Być może unikamy chleba zbożowego, bo uważamy, że jest bogaty w zboża, ale mimo to zawiera mąkę i jest lekkostrawny.„, radzi dr Cocaul.
Czy powinniśmy ufać mące organicznej? Dietetyk przypomina nam, że tylko dlatego, że jest organiczny, niekoniecznie jest bardziej interesujący pod względem odżywczym. „Myślę, że naturalny zakwas w zupełności wystarczy. Uważaj, gdzie kupujesz chleb. Często stoją za tym środowiska przemysłowe. W tym przypadku na miejscu produkuje się bardzo mało chleba – jeśli w ogóle w ogóle – a produkcję zleca się podmiotom zewnętrznym. Wszystko to składa się na produkt przemysłowy, który jest po prostu podgrzewany na miejscu„.
Przeczytaj także
„Miłośnik muzyki. Miłośnik mediów społecznościowych. Specjalista sieciowy. Analityk. Organizator. Pionier w podróżach.”
More Stories
Słynny obraz centralnej czarnej dziury w Drodze Mlecznej, Sgr A*, będzie błędny!
Lekarze apelują o systematyczne badania przyszłych matek
SpaceX planuje zrobić znacznie lepiej ze Starship 6 i zapowiada się niesamowicie!