poranne menu
Nadchodzi lato… i mrożonki. Po co zadowalać się zwykłą gałką lodów lub tradycyjnym eskimoskim, kiedy można cieszyć się prawdziwymi kreacjami, które przetrwają tylko jeden sezon? Poniżej znajduje się wybór 15 mrożonych przysmaków na lato 2021, w dowolnej kolejności.
Najbardziej magiczne: Czekoladowy Makaronik Emanuela Rayona (Une Glace à Paris)
Założona w 2015 roku w paryskiej dzielnicy Marais marka co roku robi burzę, gdy pojawiają się pierwsze promienie słońca. Trzeba powiedzieć, że Emmanuel Rayon – lodziarz Meilleur Ouvrier de France (MOF) i mistrz świata w cukiernictwie – i Olivier Menard postawili poprzeczkę – oszronioną – bardzo wysoko. Wraz ze swoim zespołem wytwarzają tradycyjne francuskie desery mrożone z sezonowych i wysokiej jakości surowców.
Widzieliśmy: Oto inny sposób na spróbowanie makaroników… przez podanie ich w piekarniku. Zachwyca nas chrupiący, mocny i ciepły makaronik czekoladowy, który kontrastuje z topniejącymi lodami orzechowymi w środku. fantastycznie!
Skład: Ciasto czekoladowe makaronika, lody gianduja, krem z ziaren kakaowych, beza włoska. Paryż. Cena: 42 euro (4-5 osób).
Najbardziej estetyczny: Frozen Strawberry Botanical autorstwa Davida Wesmaëla (La Glacierie Paris)
Ręcznie wykonane i wykonane z naturalnych składników kreacje La Glacier Paris wyróżniają się wyrazistymi smakami i oryginalnymi prezentacjami. Trzeba powiedzieć, że David Wesmaël (lodowiec MOF i mistrz świata w cukiernictwie) nalega na dostarczanie surowców w krótkich i francuskich kanałach.
Widzieliśmy: Wizualnie ten Trombee Lowell jest w 100% udany, a smakowo smakuje nam dobrze zbalansowany deser, pomiędzy słodyczą wanilii, kwasowością truskawkowego sorbetu i teksturą truskawkowego cukierka.
Skład: Delikatny biszkopt migdałowy, lody z kwiatu wanilii z kirchem, sorbet truskawkowy z Bluejastel, confit truskawkowy i kandyzowany truskawkowy. Lille, Paryż. Cena: 49 euro (6 osób).
Breizh plus: Breizh Serce Alaina Chartiera
Na czele siedmiu sklepów Alain Chartier błyszczy w całym Morbihan. Lodowaty Meilleur Ouvrier de France i mistrz świata cukierniczego oferuje bardzo szeroką gamę słodyczy, ciast, czekoladek, cukierków czy słodyczy bez cukru lub niskokalorycznych. Ale to, co naprawdę wyróżnia, to wyjątkowa oferta mrożonych we Francji.
Masz 80,86% tego artykułu do przeczytania. Reszta przeznaczona jest tylko dla subskrybentów.
„Miłośnik muzyki. Miłośnik mediów społecznościowych. Specjalista sieciowy. Analityk. Organizator. Pionier w podróżach.”
More Stories
Ta polska firma produkuje w 100% biodegradowalne talerze i sztućce z wykorzystaniem pszenicy
Toupret kupuje konkurenta w Polsce
Drobiarski gigant LDC jest w trakcie przejęcia fabryki Konspolu w Polsce