Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Świeżo zrobione!  Piętnaście mrożonych deserów do spróbowania tego lata

Świeżo zrobione! Piętnaście mrożonych deserów do spróbowania tego lata

poranne menu

Nadchodzi lato… i mrożonki. Po co zadowalać się zwykłą gałką lodów lub tradycyjnym eskimoskim, kiedy można cieszyć się prawdziwymi kreacjami, które przetrwają tylko jeden sezon? Poniżej znajduje się wybór 15 mrożonych przysmaków na lato 2021, w dowolnej kolejności.

Najbardziej magiczne: Czekoladowy Makaronik Emanuela Rayona (Une Glace à Paris)

Założona w 2015 roku w paryskiej dzielnicy Marais marka co roku robi burzę, gdy pojawiają się pierwsze promienie słońca. Trzeba powiedzieć, że Emmanuel Rayon – lodziarz Meilleur Ouvrier de France (MOF) i mistrz świata w cukiernictwie – i Olivier Menard postawili poprzeczkę – oszronioną – bardzo wysoko. Wraz ze swoim zespołem wytwarzają tradycyjne francuskie desery mrożone z sezonowych i wysokiej jakości surowców.

Widzieliśmy: Oto inny sposób na spróbowanie makaroników… przez podanie ich w piekarniku. Zachwyca nas chrupiący, mocny i ciepły makaronik czekoladowy, który kontrastuje z topniejącymi lodami orzechowymi w środku. fantastycznie!

Skład: Ciasto czekoladowe makaronika, lody gianduja, krem ​​z ziaren kakaowych, beza włoska. Paryż. Cena: 42 euro (4-5 osób).

Najbardziej estetyczny: Frozen Strawberry Botanical autorstwa Davida Wesmaëla (La Glacierie Paris)

Ręcznie wykonane i wykonane z naturalnych składników kreacje La Glacier Paris wyróżniają się wyrazistymi smakami i oryginalnymi prezentacjami. Trzeba powiedzieć, że David Wesmaël (lodowiec MOF i mistrz świata w cukiernictwie) nalega na dostarczanie surowców w krótkich i francuskich kanałach.

Widzieliśmy: Wizualnie ten Trombee Lowell jest w 100% udany, a smakowo smakuje nam dobrze zbalansowany deser, pomiędzy słodyczą wanilii, kwasowością truskawkowego sorbetu i teksturą truskawkowego cukierka.

Skład: Delikatny biszkopt migdałowy, lody z kwiatu wanilii z kirchem, sorbet truskawkowy z Bluejastel, confit truskawkowy i kandyzowany truskawkowy. Lille, Paryż. Cena: 49 euro (6 osób).

Breizh plus: Breizh Serce Alaina Chartiera

Na czele siedmiu sklepów Alain Chartier błyszczy w całym Morbihan. Lodowaty Meilleur Ouvrier de France i mistrz świata cukierniczego oferuje bardzo szeroką gamę słodyczy, ciast, czekoladek, cukierków czy słodyczy bez cukru lub niskokalorycznych. Ale to, co naprawdę wyróżnia, to wyjątkowa oferta mrożonych we Francji.

READ  Cornelia Piper, Konsul Generalna Niemiec w Gdańsku ds. Europy Kobiet

Masz 80,86% tego artykułu do przeczytania. Reszta przeznaczona jest tylko dla subskrybentów.