Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Kawior: ani drogi, ani wyprzedany … we właściwym miejscu

Kawior: ani drogi, ani wyprzedany … we właściwym miejscu

Droższe jest lepsze? Nie…

©

Ta polska firma znana jest z jakości czystych, wędzonych filetów z jesiotra, które pojawiły się na rynku w latach 80-tych. Z biegiem lat stała się wiodącym producentem kawioru w Europie i drugim producentem kawioru na świecie z 29 tonami kawioru rocznie sprzedawanymi i posiada 50-letnie doświadczenie w hodowli ryb, które hodują jesiotry w kontrolowanych wodach naturalnych, o dużym przepływie od rzeki. ” To ważne, ponieważ wpływa na smak jajek. Im więcej jesiotra wychowuje się w zamkniętych, wąskich, przekarmiających stawach, tym większa zawartość tłuszczu w jajach, o rybim smaku, nawet lekko mętnym. ”, opisuje specjalista, który przez rok próbował wszystkiego!U Antoniusza jesiotr jest na diecie na 15 dni przed ubojem, aby zapewnić najwyższą jakość.
Jeśli nie ufasz nazwie Caviar, czy możesz wtedy zaufać cenie? Im droższe, tym lepiej? ” To też nie jest gwarancja , pomyśl Charlotte Goodfreud. W rzeczywistości kawior jest tak naprawdę wyjątkowym produktem, którego cena jest wysoka, ponieważ samice jesiotra oddają w jajach 10% swojej wagi, a uzyskanie jaj wysokiej jakości wymaga od 13 do 15 lat dojrzewania.