Dominika Zielińska jest Polką. Dwadzieścia lat temu postanowiła zmienić swoje życie. Wylot z Warszawy do Nicei. Przez dwa lata jego piekarnia na Starym Mieście w Nicei stała się głównym adresem. Opowiada nam i powierza nam swoje dobre adresy i piękne lokalizacje w Alpach Nadmorskich.
nie pytaj Dominika Kiedy wejdziesz do jego piekarni „bagietka lub restauracja”, To nie zadziała. Tutaj, Nie ma to nic wspólnego z tradycyjną piekarnią. Tutaj używamy Ze starej pszenicy, długiej fermentacji na naturalnych drożdżach i przede wszystkim czerpiemy z kobiecej pasji Który każdego dnia ciężko pracuje, aby wypiekać wyjątkowy chleb.
Dominika Zielińska To było z tym W ogóle nie jest przeznaczony do otwierania Jest to obecnie podstawowe miejsce w Starej Nicei. Czysty przypadek. W tym podcaście Dominika opowiada o swojej drodze zawodowej, przybyciu do Francji i początkach jako pracownica migrująca z Polski. Dominika ma w swoim życiu kilka żyć. Niesamowita rzecz!
Jego dobry tytuł dla smakoszy: Chez Vanette w Hrabinie, delikatesy sprzedające produkty włoskie i regionalne, a także wędliny i sery na kawałki. Można się tam także zatrzymać na chwilę i skosztować.
To piękne miejsce w Alpach Nadmorskich: Schronisko Longjon w Zagłębiu Ruhry. Schronisko Alpejskie Longon jest otwarte latem, aby powitać Państwa: zwierzęta, stada, produkcję sera i produkty mleczne. I oczywiście: lokalizacja i dramatyczny krajobraz.
Znajdować Wymieniliśmy się faworytami z Dominiką Zielińską Klikając na odtwarzacz u góry tej strony lub Subskrybuj podcast za darmo.
„Miłośnik muzyki. Miłośnik mediów społecznościowych. Specjalista sieciowy. Analityk. Organizator. Pionier w podróżach.”
More Stories
Ta polska firma produkuje w 100% biodegradowalne talerze i sztućce z wykorzystaniem pszenicy
Toupret kupuje konkurenta w Polsce
Drobiarski gigant LDC jest w trakcie przejęcia fabryki Konspolu w Polsce