Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Czy kiedykolwiek myślałeś o upieczeniu własnych ciasteczek w ten sposób?

Czy kiedykolwiek myślałeś o upieczeniu własnych ciasteczek w ten sposób?

Koniec z wałkowaniem ciasteczek jeden po drugim, jest o wiele łatwiejszy sposób na ich upieczenie. Sprawdź tę niesamowitą metodę gotowania.

Na podwieczorek postanowiłam upiec ciasteczka. Ale proszę bardzo, widziałeś duży obraz i zrobiłeś dużo ciasta. Wyniki wyścigu, ty w trzeciej partii A po nieuformowanym 55-stopniowym ciastku zaczynasz się tym męczyć. I tak, jeśli ciasto na ciasteczka jest przygotowane w mgnieniu oka, to prawda Etap formowania może zająć dużo czasu. Oto metoda pieczenia, która pozwoli Ci zaoszczędzić cenny czas na kolejną partię domowych ciasteczek.

Składniki do robienia ciasteczek bez foremek

Aby przygotować ten przepis, szef kuchni Sivan, znany również jako @sivanskitchen na Instagramie, używa Pasta czekoladowaAle jeśli wolisz bardziej klasyczną wersję ciasteczek, możesz również użyć kawałków czekolady!

  • 250 gramów mąki
  • 130 gramów zmielonych migdałów
  • Jedno opakowanie proszku do pieczenia
  • 75 gramów cukru pudru
  • 125 gramów soku pomarańczowego
  • 225 gramów masła
  • Pasta czekoladowa
  • Zmiażdżone orzechy pekan lub inne suszone owoce do wyboru

Kroki, aby zrobić ciasteczka bez foremek do ciastek

Jeśli masz szczęście posiadać robota do robienia ciasta, nie odmawiaj sobie tego. W przeciwnym razie wystarczy miska i dobrze umyte ręce.

  1. W salaterce lub w misce robota kuchennego Wymieszaj wszystkie składniki razem.
  2. Zrób piłkę wtedy ciasto Podziel go na 3 równe części.
  3. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj pierwszy kawałek ciasta na oprószonym mąką blacie. Na cieście rozsmarować obficie warstwę oleju Posypać pekanami. Z ciasta uformować długą kiełbasę. Za pomocą noża pokrój ten budyń na plasterki co 1,5 cm. Powtórz proces z dwoma kolejnymi kawałkami ciasta.
  4. Kiełbaski układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia chleb 25-30 minut w 175°C.

Wyjdź z piekarnika i Odstawiamy do ostygnięcia, a następnie posypujemy cukrem pudrem. Ciasteczka są gotowe do zjedzenia!

READ  Od początku kontrataku wyzwolono prawie 2500 kilometrów kwadratowych ziemi