Juliana Thiela/M6
Reakcja Briana Debuscha po eliminacji z 15. sezonu Top Chef
Telewizja – Sprawca kłopotów tego sezonu zniknął. Od początku zawodów Najlepsi szefowie kuchni W M6 Brian Debusch zachwycił widzów swoją zabawną i uroczą osobowością. Po eliminacji w dziewiątym tygodniu zawodów, w okresie Prime, kiedy zniknęły Szare i Pomarańczowe Brygady, przekształcił się w Ukrytą Brygadę, po odzyskaniu Kurtki Arno Monster.
Za dziesiąty odcinek konkursu równoległego zdobywca tytułu „Pirat” Spotkał się z Quentinem i Cloutierem, zabierając go na tydzień. Cała trójka musiała zrobić pavlovę. Następnie Brian Debush podał bezę gotowaną w azocie, udekorowaną czerwonymi owocami i estragonem. Jest to technika chwalona przez słynnego szefa kuchni Pierre’a Gagnaire’a i krytyka kulinarnego François Régis Gaudry’ego, który zauważył jednak, że „Drobne problemy w wykonaniu i wykończeniu”. Niestety ten szczegół kosztował go miejsce i został trwale wyeliminowany w środę, 22 maja.
Po wykluczeniu zgodził się odpowiedzieć na część zadanych mu pytań HuffPost:
HuffPost : Pomimo twojej śmiałości w Bezie Azotowej, zostałeś wyeliminowany z Ukrytej Brygady. Co Cię ominęło na tym wydarzeniu?
Briana Debuscha: Brakowało mi pragmatyzmu. Ponieważ Pavlova zawierała azot, musiałam położyć ją na talerzu i kazać im natychmiast zjeść. Filmowanie zajmuje jednak trochę czasu, a pomiędzy ujęciami i przemówieniem upływa kilka minut. Używając bezy gotowanej w ciekłym azocie w temperaturze -176°C, zamrożono towarzyszące jej owoce. Pierre Gagnaire i François Régis Gaudry musieli przyznać, że sprawy nie układają się dobrze.
Kiedy Pierre Gagnaire ogłasza twoją eliminację, wcale nie wyglądasz na smutnego. Dlaczego ?
Moje odejście z Ukrytej Brygady pozostaje pięknym wspomnieniem. Pierre Gagnaire powiedział mi, że jestem szefem kuchni i kiedy ci to mówi, jest to naprawdę miłe. Nie mam już w głowie wszystkich jego słów, ale wciąż mam te uczucia. W nim znalazłem mentora, którego szukałem.
Jak zareagowałeś, gdy dowiedziałeś się o istnieniu konkurencji równoległej?
Przyjechałem z myślą, że będę miał spotkanie produkcyjne M6 Talents. Odszedłem z rywalizacji i miałem inny punkt widzenia. Widzę, jak przybywa Pierre Gagnaire. Popełniłem błąd, chyba było to widać (śmiech). Krew się we mnie zagotowała i od razu zrozumiałem, że znowu zaczyna się od zemsty. Znów mnie to pobudziło i chciałam to wszystko rozwalić.
Wróciłeś i odniosłeś pierwsze zwycięstwo. Jak się czułeś w tamtym momencie?
Poczułem, że w końcu, w każdej chwili, przez nieporozumienie, dostałem się do ćwierćfinału z Szefem Kuchni Pierrem Gagnaire’em. Ta druga szansa stała się celem, ponieważ wiadomość o moim powrocie zaczęła mnie bardzo ekscytować.
„Glenn Viel to Marcel Pagnol gotowania”.
Jesteś jedną z ulubienic sieci społecznościowych. Jak zareagowałeś na porównania internautów z postaciami z filmów i seriali?
Bardzo mnie to rozśmieszyło. W ogóle nie wiedziałem CamelotTeraz oglądam to od czasu do czasu. Kiedy widzę postać Percivala, rozumiem, dlaczego szefowie nie zrozumieli niczego, co mówiłem (śmiech). Porównanie z Jean-Claudem Douce’em Brązowy Mnie też bardzo rozśmieszyło.
Przed rozpoczęciem zawodów głównych i poznaniem nowej mechaniki brygady, z którym przywódcą chciałeś ewoluować?
Celowałem w dwóch szefów kuchni: Paula Perreta i Glenna Fella. Paul Burt posiada szeroką wiedzę z zakresu nowoczesnych technik, analizy smaku i kuchni azjatyckiej. Myślałam, że to szef kuchni najlepiej zrozumie moje gotowanie. I Glenn Fell, ponieważ dzięki temu mogę być widoczny, mimo że nasze kuchnie są inne. Im więcej czasu mijało, tym bardziej podobała mi się poezja i filozofia smaku, którą chciał zastosować. Wszystkie jego słowa do dziś są we mnie żywe. Nazywam to gotowaniem Marcela Pagnola.
Jednak Twoje początki z Paulem Barrettem nie były łatwe. Czy jego wypowiedzi zdestabilizowały Cię?
Sprawił, że zadawałam sobie wiele pytań, więc starałam się robić wszystko, co w mojej mocy, i podwajać wysiłki tydzień po tygodniu, aby mu zaimponować. I myślę, że mi się to udało. Chciałbym także porozmawiać o Szefie Kuchni Etchebest, który tak bardzo motywował mnie przed każdym wydarzeniem, jakbyśmy byli w szatni rugby. Jest bardzo ludzką osobą i był dla mnie bardzo dobrym trenerem.
Jakie są Twoje motywacje, aby wziąć w nim udział? Najlepsi szefowie kuchni ?
Chciałam mieć niezależność i wyrazić swoje gotowanie. Dla mnie nie chodzi tylko o odżywianie z punktu widzenia liczenia kalorii. Potrafią także ożywić doświadczenie poprzez kreatywność. Szukałam więc pewnej legitymacji, że 5 lat temu przerzuciłam się z chemii na gotowanie. Czy młody chemik miał na tyle talentu, żeby nazywać się szefem kuchni?
Jakie wnioski z tego wyciągasz?
Wzbudza ciekawość i swego rodzaju szacunek. Kiedy zostałem wyeliminowany z konkursu ogólnego, szef kuchni Etchebest powiedział mi, że jestem dobrym facetem. Muszę tak pozostać” – dodaje Prezydent Viel. Szef kuchni Barrett wyjaśnia mi, że tylko dlatego, że zacząłem później, nie pójdę dalej. Najlepsi szefowie kuchni To pierwszy krok w mojej solowej karierze. Muszę po prostu dalej pracować, żeby iść do przodu.
Zobacz także na HuffPost :
„Dumny fanatyk sieci. Subtelnie czarujący twitter geek. Czytelnik. Internetowy pionier. Miłośnik muzyki.”
More Stories
Polski zespół glam rockowy Lipz zapowiada wydanie singla „Bye Bye Beautiful” oraz wydanie drugiego albumu „Change The Melody” 15 marca 2024 roku. Erwan Community Manager
Jak wybrać najlepszego bukmachera w Polsce: Przewodnik 2024
Netflix planuje wypuścić kontynuację kontrowersyjnego polskiego filmu o gwałcie