Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Reakcja Briana Debuscha po eliminacji z zawodów

Reakcja Briana Debuscha po eliminacji z zawodów

Juliana Thiela/M6 Reakcja Briana Debuscha po eliminacji z 15. sezonu Top Chef

Juliana Thiela/M6

Reakcja Briana Debuscha po eliminacji z 15. sezonu Top Chef

Telewizja – Sprawca kłopotów tego sezonu zniknął. Od początku zawodów Najlepsi szefowie kuchni W M6 Brian Debusch zachwycił widzów swoją zabawną i uroczą osobowością. Po eliminacji w dziewiątym tygodniu zawodów, w okresie Prime, kiedy zniknęły Szare i Pomarańczowe Brygady, przekształcił się w Ukrytą Brygadę, po odzyskaniu Kurtki Arno Monster.

Za dziesiąty odcinek konkursu równoległego zdobywca tytułu „Pirat” Spotkał się z Quentinem i Cloutierem, zabierając go na tydzień. Cała trójka musiała zrobić pavlovę. Następnie Brian Debush podał bezę gotowaną w azocie, udekorowaną czerwonymi owocami i estragonem. Jest to technika chwalona przez słynnego szefa kuchni Pierre’a Gagnaire’a i krytyka kulinarnego François Régis Gaudry’ego, który zauważył jednak, że „Drobne problemy w wykonaniu i wykończeniu”. Niestety ten szczegół kosztował go miejsce i został trwale wyeliminowany w środę, 22 maja.

Po wykluczeniu zgodził się odpowiedzieć na część zadanych mu pytań HuffPost:

HuffPost : Pomimo twojej śmiałości w Bezie Azotowej, zostałeś wyeliminowany z Ukrytej Brygady. Co Cię ominęło na tym wydarzeniu?

Briana Debuscha: Brakowało mi pragmatyzmu. Ponieważ Pavlova zawierała azot, musiałam położyć ją na talerzu i kazać im natychmiast zjeść. Filmowanie zajmuje jednak trochę czasu, a pomiędzy ujęciami i przemówieniem upływa kilka minut. Używając bezy gotowanej w ciekłym azocie w temperaturze -176°C, zamrożono towarzyszące jej owoce. Pierre Gagnaire i François Régis Gaudry musieli przyznać, że sprawy nie układają się dobrze.

Kiedy Pierre Gagnaire ogłasza twoją eliminację, wcale nie wyglądasz na smutnego. Dlaczego ?

Moje odejście z Ukrytej Brygady pozostaje pięknym wspomnieniem. Pierre Gagnaire powiedział mi, że jestem szefem kuchni i kiedy ci to mówi, jest to naprawdę miłe. Nie mam już w głowie wszystkich jego słów, ale wciąż mam te uczucia. W nim znalazłem mentora, którego szukałem.

READ  Rihanna, Donald Trump, Thomas Pesquet, co to za tajemnicze połączenie, które ich łączy?

Jak zareagowałeś, gdy dowiedziałeś się o istnieniu konkurencji równoległej?

Przyjechałem z myślą, że będę miał spotkanie produkcyjne M6 Talents. Odszedłem z rywalizacji i miałem inny punkt widzenia. Widzę, jak przybywa Pierre Gagnaire. Popełniłem błąd, chyba było to widać (śmiech). Krew się we mnie zagotowała i od razu zrozumiałem, że znowu zaczyna się od zemsty. Znów mnie to pobudziło i chciałam to wszystko rozwalić.

Wróciłeś i odniosłeś pierwsze zwycięstwo. Jak się czułeś w tamtym momencie?

Poczułem, że w końcu, w każdej chwili, przez nieporozumienie, dostałem się do ćwierćfinału z Szefem Kuchni Pierrem Gagnaire’em. Ta druga szansa stała się celem, ponieważ wiadomość o moim powrocie zaczęła mnie bardzo ekscytować.

„Glenn Viel to Marcel Pagnol gotowania”.

Jesteś jedną z ulubienic sieci społecznościowych. Jak zareagowałeś na porównania internautów z postaciami z filmów i seriali?

Bardzo mnie to rozśmieszyło. W ogóle nie wiedziałem CamelotTeraz oglądam to od czasu do czasu. Kiedy widzę postać Percivala, rozumiem, dlaczego szefowie nie zrozumieli niczego, co mówiłem (śmiech). Porównanie z Jean-Claudem Douce’em Brązowy Mnie też bardzo rozśmieszyło.

Przed rozpoczęciem zawodów głównych i poznaniem nowej mechaniki brygady, z którym przywódcą chciałeś ewoluować?

Celowałem w dwóch szefów kuchni: Paula Perreta i Glenna Fella. Paul Burt posiada szeroką wiedzę z zakresu nowoczesnych technik, analizy smaku i kuchni azjatyckiej. Myślałam, że to szef kuchni najlepiej zrozumie moje gotowanie. I Glenn Fell, ponieważ dzięki temu mogę być widoczny, mimo że nasze kuchnie są inne. Im więcej czasu mijało, tym bardziej podobała mi się poezja i filozofia smaku, którą chciał zastosować. Wszystkie jego słowa do dziś są we mnie żywe. Nazywam to gotowaniem Marcela Pagnola.

Jednak Twoje początki z Paulem Barrettem nie były łatwe. Czy jego wypowiedzi zdestabilizowały Cię?

Sprawił, że zadawałam sobie wiele pytań, więc starałam się robić wszystko, co w mojej mocy, i podwajać wysiłki tydzień po tygodniu, aby mu zaimponować. I myślę, że mi się to udało. Chciałbym także porozmawiać o Szefie Kuchni Etchebest, który tak bardzo motywował mnie przed każdym wydarzeniem, jakbyśmy byli w szatni rugby. Jest bardzo ludzką osobą i był dla mnie bardzo dobrym trenerem.

READ  Co stanie się z restauracją Cindy, Tony'ego i Christophera w Villefranche de Laurages po wizycie Philippe'a Echebest?

Jakie są Twoje motywacje, aby wziąć w nim udział? Najlepsi szefowie kuchni ?

Chciałam mieć niezależność i wyrazić swoje gotowanie. Dla mnie nie chodzi tylko o odżywianie z punktu widzenia liczenia kalorii. Potrafią także ożywić doświadczenie poprzez kreatywność. Szukałam więc pewnej legitymacji, że 5 lat temu przerzuciłam się z chemii na gotowanie. Czy młody chemik miał na tyle talentu, żeby nazywać się szefem kuchni?

Jakie wnioski z tego wyciągasz?

Wzbudza ciekawość i swego rodzaju szacunek. Kiedy zostałem wyeliminowany z konkursu ogólnego, szef kuchni Etchebest powiedział mi, że jestem dobrym facetem. Muszę tak pozostać” – dodaje Prezydent Viel. Szef kuchni Barrett wyjaśnia mi, że tylko dlatego, że zacząłem później, nie pójdę dalej. Najlepsi szefowie kuchni To pierwszy krok w mojej solowej karierze. Muszę po prostu dalej pracować, żeby iść do przodu.

Zobacz także na HuffPost :