Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Cenny babciny hack, który pokochasz!

Cenny babciny hack, który pokochasz!

czy Wymieszaj bazylię z solą w słoikuUzyskasz absolutnie niesamowity efekt! Sprawdź babciny trik, który na pewno cię uszczęśliwi!

czy wiesz Ta stara sztuczka od babci Który polega na mieszaniu liści bazylii z solą w słoiku? Wynik jest po prostu świetny.

Pachnąca, delikatna i przyjemna dla podniebienia bazylia to jedna z najpopularniejszych roślin aromatycznych w kuchni. Liście bazylii można wykorzystać do wielu pysznych i niesamowitych przetworów.

Bazylia: aromatyczna roślina o tysiącu właściwości

Niezależnie od tego, czy zdecydujesz się użyć świeżej, czy suszonej bazylii, wiedz, że ta roślina zawieraNiezliczone korzyści dla organizmu. Trzeba jednak wiedzieć, że należy je przechowywać w odpowiednich warunkach, aby nie utraciły wszystkich swoich właściwości.

W rzeczywistości, Bazylia nie lubi niskich temperatur. Aby Twoje pachnące rośliny dobrze się rozwijały, umieść je w ciepłym miejscu bez bezpośredniego światła słonecznego.

Bazylia znana jest m.in Jego właściwości przeciwutleniające. W rzeczywistości może chronić ludzki organizm przed uszkodzeniami powodowanymi przez wolne rodniki i zapobiegać rozwojowi chorób przewlekłych.

Liście bazylii są bogate we flawonoidy, które zapewniają ochronę przed promieniowaniem komórek. W rezultacie mogą pomóc Ci zachować zdrowie.

ale jak Zachowuje świeżość liści bazylii w każdej chwili?

Bazylia z solą w słoiczku: idealny hack kuchenny!

Liście bazylii nie tolerują niskich temperatur, ponieważ mogą się szybko spalić. Aby tego uniknąć i zachować tę świeżość, istnieje sztuczka starej babci Liście bazylii wymieszać z solą I umieść go w hermetycznym szklanym pojemniku.

że to Metoda środowiskowa i tania Dzięki temu możesz chronić liście bazylii przed zimnem i zawsze mieć je pod ręką, aby ulepszyć swoje kulinarne przygotowania.

Jednak, aby ta metoda odniosła sukces, jest to konieczne Wybierz zielone i zdrowe liście. Następnie, gdy liście są dobrze dobrane, należy je odpowiednio umyć, mocząc je w misce z wodą i sodą oczyszczoną. Po etapie mycia opłucz liście i osusz je delikatnie na papierowym ręczniku.

READ  Te nieznane objawy mogą wystąpić podczas jedzenia

Kiedy bazylia i sól pozostaną w słoiku, Dodaj trochę oliwy z oliwek extra virgin. Zamknij dobrze i przechowuj w lodówce przez 3 miesiące.