Głodni Wiedzy

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Nie jedz więcej tego mięsa, jest szkodliwe dla zdrowia

Nie jedz więcej tego mięsa, jest szkodliwe dla zdrowia

Jeśli jesteś dużym konsumentem mięsa, uważaj. Niektóre są mniej korzystne dla organizmu niż inne.

Dietetycy powiedzą, że mięso jest dobre Dla zdrowiaAle w małych dawkach. Co więcej, jeden z nich, który konsumuje większość, na dłuższą metę jest zły.

Czerwone mięso na ciele

Czerwone mięso, które obejmuje wołowinę, jagnięcinę, wieprzowinę i Z określonego drobiuJest to żywność ceniona ze względu na swoje bogactwo odżywcze. Ale także i przede wszystkim ma wiele korzyści zdrowotnych.

W rzeczywistości czerwone mięso jest doskonałym źródłem pełnowartościowego białka. Zawiera więc wszystko Aminokwasy Niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.

Białka są niezbędne do budowy i utrzymania Naprawa TekstyliaProdukcja enzymów i hormonów. Oprócz utrzymania dobrej kondycji mięśni.

Jeśli spożyjesz go wystarczająco dużo, zobaczysz rezultaty Na Twoim ciele. Mięso jest niezbędne dla wzrostu dzieci, sportowców i osób starszych.

Czerwone mięso jest bogatym źródłem niezbędnych witamin i minerałów. Dlatego zawiera wysoki poziom żelaza hemowego, co jest lepsze Wchłonięty przez organizm Żelaza niehemowego występującego w źródłach roślinnych.

Mówi się, że żelazo jest niezbędne do produkcji Czerwone krwinki Transport tlenu we krwi. Czerwone mięso jest również bogate w cynk, który odgrywa kluczową rolę w układzie odpornościowym, gojeniu ran i syntezie DNA.

Korzyści, których nie trzeba już udowadniać

Ponadto czerwone mięso dostarcza witamin z grupy B, zwłaszcza witaminy B12. Jest niezbędna do tworzenia czerwonych krwinek i funkcjonowania układu nerwowego Produkcja DNA.

Witaminy B6 i niacyna (B3) znajdujące się w czerwonym mięsie również przyczyniają się do metabolizmu energetycznego. A przede wszystkim zachować zdrowie Ze skóry.

W przeciwieństwie do białego mięsa, czerwone mięso zawiera kreatynę. Ten ostatni ma być szczególnie przydatny dla sportowców i Ludzie zamieszani Podczas intensywnej aktywności fizycznej.

Poprawia zatem wydolność i wytrzymałość mięśni. Ponadto karnozyna, która występuje również w czerwonym mięsie, działa jako silny przeciwutleniacz i pomaga zapobiegać Uszkodzenia komórkowe.

READ  „Chińczycy mogliby całkowicie wyprzedzić Amerykanów w ciągu dziesięciu lat”.

Ale potem jedz mięso regularnieCzy jest to korzystne dla Twojego zdrowia? Niedawno eksperci zidentyfikowali rodzaj mięsa.

Ten ostatni tak uważa Nadmierne spożycie Szkodliwe dla zdrowia. Tym razem nie chodzi tylko o czerwone mięso. Obecnie mówi się, że inny rodzaj mięsa, który jest najczęściej spożywany, został zidentyfikowany jako ważna przyczyna rozwoju niektórych typów nowotworów.

Mięso sprzyjające powstawaniu chorób?

Mięso to, powszechnie spożywane na całym świecie, jest dostępne W różnych formach. Można go znaleźć w kiełbasach, szynce, salami, bolońsku czy nuggetsach.

Chce być uważana za wszechobecną W diecie zachodniej. Zwłaszcza w fast foodach i kuchni amerykańskiej.

Jednak nie tylko Amerykanie ryzykują swoje zdrowie, spożywając je. We Francji 94% populacji spożywa ją przynajmniej raz w tygodniu Forma węgla drzewnego.

Spożywa go przynajmniej co drugi młody człowiek (18-24 lata). Potrawy poddane obróbce W domu lub w stołówce. Lekarze coraz częściej ostrzegają przed zagrożeniami dla zdrowia związanymi z umiarkowanym spożyciem tych mięs.

To, co przetworzone, spożyte w zbyt dużych ilościach, może się zepsuć Więc bądź niebezpieczny. Według ekspertów ds. żywienia jest ono najbardziej szkodliwe dla zdrowia, przewyższając nawet pod względem ryzyka czerwone mięso spożywane w dużych ilościach.